Παρασκευή 19 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ανάσχεση της ανεργίας» όπως ... ενίσχυση των επιχειρηματιών

Η ενίσχυση των επιχειρηματιών με ζεστό χρήμα (επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών), προκειμένου να απασχολήσουν τζάμπα εργαζόμενους, τα προγράμματα ανακύκλωσης των ανέργων και για διάστημα λίγων μηνών (που ήδη έχει βάλει σε εφαρμογή το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ), η άγρια εκμετάλλευση των νέων με το «μανδύα» της μαθητείας, είναι το πακέτο των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για τη δήθεν «ανάσχεση» της ανεργίας που επανέλαβε ο πρόεδρός του, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την επίσκεψή του στην κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στην ανάγκη «στήριξης» 500.000 υφιστάμενων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις, στην ανάγκη της δημιουργίας 200.000 θέσεων προσωρινής απασχόλησης στους Δήμους με την κοινωφελή εργασία και στους φορείς της λεγόμενης κοινωνικής εργασίας, καθώς και στην ανάγκη διεύρυνσης της μαθητείας στον ιδιωτικό τομέα.

Μόνο που οι παραπάνω προτάσεις δεν έχουν καμία σχέση με τον υποτιθέμενο στόχο του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή τη δήθεν «ανάσχεση» της ανεργίας. Αντίθετα, ικανοποιεί πλήρως και για πολλοστή φορά τις ανάγκες των επιχειρηματιών για ενισχυμένες και πολλαπλές «ανάσες» κερδοφορίας με «γυμνούς» από δικαιώματα εργάτες και μεροκάματα πείνας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ