Πέμπτη 18 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013
Συνελεύσεις και εκδηλώσεις συνδικάτων

Αυξάνονται καθημερινά οι αποφάσεις για συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Απόφαση συμμετοχής στην Πρωτομαγιάτικη απεργία πήραν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Θεσπρωτίας και η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.

Καθημερινά εντείνονται οι προετοιμασίες και για τη μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ, καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στις 11 π.μ. Στην Ξάνθη, η απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Εξάλλου με στόχο να αναβαθμιστεί η λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες ετοιμάζουν πολύμορφα την απεργιακή μάχη της φετινής Πρωτομαγιάς.

Αναλυτικά, τις επόμενες μέρες καλούν σε Γενικές Συνελεύσεις:

  • Σήμερα Πέμπτη 18 Απρίλη το Σωματείο Εργαζομένων της ΦΑΓΕ, για την οργάνωση της απεργίας της Πρωτομαγιάς και για την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.
  • Την Κυριακή 21 Απρίλη:

--Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά στις 5 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

-- Η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

-- Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ξάνθης, που επίσης οργανώνει δύο εκδηλώσεις, στους οικισμούς των Κιμμερίων και του Δροσερού, για τις ιστορικές κατακτήσεις του Οικοδομικού κινήματος.

  • Την Τετάρτη 24 Απρίλη το κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Νομού Αττικής, για την οργάνωση της απεργίας της Πρωτομαγιάς και την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ.
  • Την Πέμπτη 25 Απρίλη, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στις 6 μ.μ., στο ΕΚΑ.
Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς στους τόπους δουλειάς

Στο μεταξύ, με εκδηλώσεις, συσκέψεις και κάθε μορφή παρέμβασης, τα συνδικάτα φέρνουν το πάντα επίκαιρο μήνυμα της Πρωτομαγιάς στους χώρους δουλειάς:

  • Την Τρίτη 23 Απρίλη, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, προχωρά, στις 7.30 μ.μ., σε εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Εργατικό κίνημα - γραμμή ενσωμάτωσης ή ανατροπής - η πείρα της Αργεντινής», στην αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου.
  • Την Τετάρτη 24 Απρίλη:

-- Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου οργανώνει εκδήλωση στις 7 μ.μ. στα γραφεία του αφιερωμένη στην εργατική νεολαία, τα προβλήματα και τους αγώνες της.

-- Στα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας (ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, ΜΙΝΕΡΒΑ, ΕΛΑΪΔΑ, ΚΟΛΓΚΕΪΤ κλπ.) θα γίνει συνεδρίαση της διοίκησης για την οργάνωση των εκδηλώσεων - που θα διεξαχθούν παραμονές της απεργίας στα εργοστάσια του κλάδου - αλλά και για την οργάνωση της περιφρούρησης της απεργίας.

  • Το Σάββατο 27 Απρίλη: Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας θα κάνει ευρεία σύσκεψη για τη νεολαία στο Συνδικάτο. Προετοιμάζοντας την επιτυχία της απεργίας, σχεδιάζει δίωρες στάσεις εργασίας σε μεγάλα εργοτάξια της Αττικής (π.χ. ΦΙΞ, Ιππόδρομος, επέκταση ΜΕΤΡΟ, ρέμα Εσχατιάς κλπ.). Επίσης θα κάνει εκδηλώσεις και σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας, με πρωτοβουλία των παραρτημάτων του Συνδικάτου (π.χ. σε Αιγάλεω, Περιστέρι, Ιλιον, Μενίδι, Πετρούπολη κλπ.).
  • Την Κυριακή 28 Απρίλη: Τα Συνδικάτα της Βιομηχανίας (Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, Συνδικάτο Μετάλλου «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας, Συνδικάτο Φαρμάκου, Πρακτορεία Τύπου), πραγματοποιούν εκδήλωση ενόψει της Πρωτομαγιάς, στις 11 π.μ., στην πλατεία Αγάλματος στο Κορωπί.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προγραμματισμός δράσης ενόψει και της απεργίας της Πρωτομαγιάς(2023-03-29 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε τόπους δουλειάς για την 1η Μάη(2014-04-24 00:00:00.0)
Πολύμορφες προετοιμασίες(2013-04-21 00:00:00.0)
Πλατύ άνοιγμα με σχέδιο και στη Θεσσαλονίκη(2013-04-19 00:00:00.0)
Οργάνωση και προετοιμασία για την επιτυχία της απεργίας(2013-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ