Πέμπτη 18 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Απάντησαν στους κήρυκες της απεργοσπασίας και της υποταγής

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στο νομό

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ
Αγωνιστική απάντηση στην πολιτική που «μοιράζει» απολύσεις, ανεργία και απλήρωτη εργασία, αυξάνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση που συνθέτουν την καθημερινότητα όλο και περισσότερων εργατικών λαικών οικογενειών έδωσε χτες το ΠΑΜΕ στα Γιάννενα, έξω από το Δημαρχείο της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στα πλαίσια της 24ωρης παν-γιαννιώτικης πανεργατικής απεργίας.

Μια απεργία που εξήγγειλε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΕΚΙ) όπου πλειοψηφεί η ΠΑΣΚΕ η οποία επιβεβαίωσε ότι σταθερά υπονομεύει τους αγώνες των εργαζομένων αφού σύσσωμη σχεδόν η διοίκηση, στελέχη και εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ προχώρησαν σε ανοιχτή απεργοσπασία.

Οι κήρυκες του συμβιβασμού όχι μόνο προκήρυξαν απεργία «στο πόδι», όχι μόνο δε συνέβαλαν στην οργάνωση της απεργίας που αποφάσισαν, δεν πήραν κανένα μέτρο για την προετοιμασία της παρά τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια που καθόρισαν, αλλά έσπασαν κιόλας την απεργία που οι ίδιοι προκήρυξαν για τη συγκεκριμένη μέρα. Κυνικά, στελέχη και συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ εκλεγμένοι στη διοίκηση του ΕΚΙ με επικεφαλής τον πρόεδρο και τον ταμία ακύρωσαν στην πράξη την απεργία. Οπως αποκαλύφθηκε από απεργούς εργαζόμενους ο πρόεδρος του ΕΚΙ μέρα απεργίας έκανε χρήση της συνδικαλιστικής άδειας (έτσι δήλωσε στο χώρο εργασίας όπου δουλεύει), ο δε ταμίας πιάστηκε «στα πράσα» να δουλεύει στον ΟΤΕ... Οι «συνοδοιπόροι» τους στο επιχειρησιακό σωματείο της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης όπου εργάζεται στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και επίσης εκλεγμένος στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου μετέτρεψαν την απεργία σε στάση εργασίας. Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας, ο τρόπος και χρόνος που αποφασίστηκε από τη διοίκηση του ΕΚΙ δεν ήταν διόλου τυχαία. Εγινε συνειδητά και με στόχο να λειτουργήσει επιπλέον ως αντίβαρο στην κρίσιμη μάχη που δινόταν στην ΠΙΝΔΟ για την ανάκληση της απόλυσης βιομηχανικής πρωτοπόρας εργάτριας.

Συμπαραστάτη στην προσπάθεια αυτή υπονόμευσης και εκφυλισμού των αγώνων η απεργοσπαστική διοίκηση του ΕΚΙ έχει και το ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που στη χτεσινή κινητοποίηση έκανε τη... μαριονέτα στη διοίκηση των απεργοσπαστών. Γι' αυτό και τα στελέχη του, παρά το ότι γνώριζαν τις δυσκολίες και τα εμπόδια που έμπαιναν, ψήφισαν λευκό στην πρόταση του ΠΑΜΕ να δοθεί χρόνος για την καλύτερη προετοιμασία και οργάνωση της χτεσινής απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ