Κυριακή 14 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
19o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολοκληρώνεται σήμερα το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Από τις εργασίες του Συνεδρίου, την πρώτη μέρα
Από τις εργασίες του Συνεδρίου, την πρώτη μέρα
Με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Η έναρξη των εργασιών έγινε την Πέμπτη, με την παρουσίαση της εισήγησης της ΚΕ από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην κατάμεστη Αίθουσα Συνεδρίων της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό. Την πρώτη μέρα, προσκλήθηκαν τιμητικά και παραβρέθηκαν στο Συνέδριο δεκάδες εκπρόσωποι της κοινωνικής, πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής, άνθρωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Επιστήμης.

Μεταξύ αυτών, πρέσβεις και εκπρόσωποι κρατών όπως η Κούβα, η Κίνα, το Βιετνάμ, η Βενεζουέλα, ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής, οι δήμαρχοι Αθήνας και Πειραιά, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ηθοποιοί, εικαστικοί, μουσικοί και συνθέτες, συνδικαλιστές του ταξικού κινήματος και συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ. Δηλώσεις τους φιλοξένησε ο «Ριζοσπάστης» στα φύλλα της Παρασκευής και του Σαββάτου. Μεγάλη ήταν και η διεθνής απήχηση του Συνεδρίου, όπως αποδεικνύουν τα 88 χαιρετιστήρια μηνύματα από Εργατικά και Κομμουνιστικά Κόμματα, που έφτασαν στην έδρα της ΚΕ.

Για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, τα μέλη, οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Η συνεισφορά τους είναι ανεκτίμητη, στην προετοιμασία του χώρου με «κόκκινα Σάββατα», στην προμήθεια των υλικών για τη σίτιση, στην παρασκευή του φαγητού, στη φροντίδα του εστιατορίου και των άλλων χώρων, μέχρι τη φιλοξενία των συνέδρων. Σε δύσκολους καιρούς, ανέδειξαν τη σημασία της αλληλεγγύης, επιβεβαίωσαν τις ανεξάντλητες δυνάμεις του Κόμματος και των μελών του, τους άρρηκτους δεσμούς με τους εργαζόμενους και το λαό.

Η Αλέκα Παπαρήγα παρουσιάζει την εισήγηση της ΚΕ στο Συνέδριο
Η Αλέκα Παπαρήγα παρουσιάζει την εισήγηση της ΚΕ στο Συνέδριο
Το 19ο Συνέδριο είναι σταθμός στην 95χρονη Ιστορία του ΚΚΕ. Στην προσυνεδριακή διαδικασία, υπέρ των Θέσεων της ΚΕ και του Σχεδίου Προγράμματος ψήφισαν το 96,8% των κομματικών μελών, κατά το 1,65% και λευκό το 1,55%. Για το νέο Καταστατικό ψήφισαν υπέρ το 97,3% των κομματικών μελών, κατά το 1,21% και λευκό το 1,49%. Θετικά για τα προσυνεδριακά κείμενα εκφράστηκε στις Οργανώσεις της ΚΝΕ το 98,9% των μελών της και με κατά ή λευκό το 1,1%.

Οι αποφάσεις του Συνεδρίου πρέπει από αύριο να μπουν στη ζωή. Καθήκον όλων μας είναι να γίνουμε πιο ικανοί να δουλεύουμε με τη στρατηγική μας. Για τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας, την οργάνωση της πάλης του λαού να σωθεί απ' τη λαίλαπα του καπιταλισμού σε ανάπτυξη και κρίση, συγκεντρώνοντας δυνάμεις για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, για τη λαϊκή εξουσία. Να γίνουμε πιο απαιτητικοί στο να συνδυάζουμε τα λόγια με τα έργα, τη θεωρία με την πράξη. Για να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα του Συνεδρίου: «Λαϊκή Συμμαχία - Ο λαός στην εξουσία. Ο Σοσιαλισμός αναγκαίος και επίκαιρος»!





Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ