Κυριακή 14 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αν θες να λέγεσαι παιδαγωγός...

Οπως έγραφε και ο Δ. Γληνός, ο σωστός παιδαγωγός είναι αυτός που «βλέπει στις νέες ψυχές τη δυνατότητα μιας καλύτερης ανθρωπότητας και θέτει ολόκληρο τον εαυτό του υπηρέτη της δημιουργίας της, βρίσκοντας σ' αυτή του την ενέργεια τη βαθύτατη ικανοποίηση του είναι του».

Αν θες να λέγεσαι παιδαγωγός, να σμιλέψεις τις ψυχές των παιδιών σου, να διδάξεις πρέπει την ιστορική και επιστημονική αλήθεια, την ιστορία του λαού στους μαθητές σου.

Να επιμείνεις να μάθουν τα ίδια γράμματα όλα τα παιδιά.

Να αρνηθείς να ξεχωρίσεις τους μαθητές σου σε «καθυστερημένους» και «προχωρημένους».

Οφείλεις να ανοίξεις πόλεμο με την ανισότητα και την αδικία, αφού γνωρίζεις καλά από την επιστήμη κι απ' τις ανθρώπινες αξίες πως όλοι δικαιούνται την ίδια μόρφωση!

Να διδάξεις την ανθρωπιά, το δίκιο των ανθρώπων του μόχθου, είτε Ελληνες, είτε μετανάστες είναι! Να πολεμήσεις μαχητικά μέσα και έξω απ' την τάξη το ρατσισμό και το φασισμό, τη ναζιστική, φασιστική Χρυσή Αυγή, τους απόγονους του Χίτλερ και της Χούντας.

Να πας κόντρα πρέπει στη διάλυση της σκέψης των παιδιών μέσα από τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα, τις δεξιότητες και τη λεγόμενη καινοτομία.

Αν θες να λέγεσαι παιδαγωγός να σταθείς πρέπει δίπλα στους λαϊκούς αγώνες και τα λαϊκά προβλήματα, να αφιερώσεις χρόνο και κόπο για τα παιδιά που μένουν πίσω και να εμπνεύσεις όλα τα παιδιά να πάνε μπροστά.

Νέοι άνθρωποι αξιοπρεπείς, με γνώση και θάρρος. Αν θες να λέγεσαι παιδαγωγός...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ