Κυριακή 14 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Tα... ντέρμπι και το ντέρμπι

Εστω και υπό διαφορετικούς ρόλους, το ντέρμπι των «αιωνίων» έχει πάντα τη δική του αίγλη

Eurokinissi

Εστω και υπό διαφορετικούς ρόλους, το ντέρμπι των «αιωνίων» έχει πάντα τη δική του αίγλη
Χαμηλώνουν τα... βλέμματα στη σημερινή 29η αγωνιστική της Super League αφού στην προτελευταία στροφή πριν τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος η οποία διεξάγεται υπό το πρίσμα ενός σπάνιου σκηνικού. Ισως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το ντέρμπι των «αιωνίων» Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δε μονοπωλεί το ενδιαφέρον, αλλά τα φώτα συγκεντρώνονται στην ουρά της βαθμολογίας όπου είτε μαθηματικά είτε ουσιαστικά 5 ομάδες δίνουν τη μάχη για παραμονή στην κατηγορία. Για μια ακόμη χρονιά η διοργανώτρια αρχή τηρεί την παράδοση και εξαιτίας του βαθμολογικού ενδιαφέροντος τόσο στη σημερινή όσο και στην επόμενη αγωνιστική τα παιχνίδια διεξάγονται την ίδια ώρα, προκειμένου να μην υπάρχουν... παρεξηγήσεις.

Οι εμπλεκόμενοι και τα σενάρια

ΑΕΚ , Βέροια, Αρης, Πανθρακικός σε πρώτο πλάνο και σε δεύτερο ΟΦΗ και Πλατανιάς αποτελούν το γκρουπ της αγωνίας, η οποία θα ξεκαθαρίσει οριστικά με το φινάλε την επόμενη αγωνιστική. Τα σενάρια που παίζουν είναι πολλά και περικλείουν όλες τις περιπτώσεις, από τις πολλαπλές ισοβαθμίες μέχρι το ενδεχόμενο μετά από πολλά χρόνια να ξαναδούμε αγώνες μπαράζ.

Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που αν και βρέθηκε τις τελευταίες αγωνιστικές σε δύσκολη θέση, αφού έχασε το κερδισμένο έδαφος των προηγούμενων μηνών, επί της ουσίας έχει την τύχη στα χέρια της. Και αυτό γιατί φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ τον Πανθρακικό, βασικό αντίπαλό της στη μάχη της παραμονής. Με νέο τεχνικό τον παλιό παίκτη της ομάδας Τραϊανό Δέλλα και καινούργιο επιτελείο στο ποδοσφαιρικό τμήμα (Ζήκος, Μπορμπόκης, Κέζος), η Ενωση σήμανε συναγερμό στις τάξεις των οπαδών της και ευελπιστεί στη νίκη, που θα της κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωή για το φινάλε. Εάν συμβεί αυτό τότε στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο βολεύουν δυο αποτελέσματα (ισοπαλία και νίκη), ενώ μπορεί να... χαμογελάσει και σε περίπτωση ήττας εάν τη βολέψουν οι ισοβαθμίες στις οποίες υπερτερεί των υπόλοιπων τεσσάρων. Το μη χείρον βέλτιστον θα θεωρηθεί η περίπτωση μπαράζ που θα δώσει παράταση στις ελπίδες. Για τους Θρακιώτες με δεδομένο ότι την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται την ήδη υποβιβασμένη Κέρκυρα, νίκη στο ΟΑΚΑ ισοδυναμεί με παραμονή, ενώ με ισοπαλία κάνουν αποφασιστικό βήμα γι' αυτό.

Η ήττα στα Γιάννενα έφερε σε δύσκολη θέση την ΑΕΚ σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που ουσιαστικά «κλείδωσαν» θέση στην πρώτη τετράδα

Eurokinissi

Η ήττα στα Γιάννενα έφερε σε δύσκολη θέση την ΑΕΚ σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που ουσιαστικά «κλείδωσαν» θέση στην πρώτη τετράδα
Στον Αρη η πρώτη εκτός έδρας νίκη για φέτος που έγινε στο Περιστέρι την προηγούμενη αγωνιστική επί του Ατρομήτου έδωσε βαθιά ανάσα στην ομάδα. Πλέον στους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης τα όνειρα επιτρέπονται αρκεί βέβαια να κάνουν αυτό που πρέπει. Σήμερα φιλοξενεί το σίγουρο τρίτο της βαθμολογίας Αστέρα Τρίπολης, που μόνη φιλοδοξία που έχει πλέον είναι να πιάσει ή να περάσει τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση. Κάτι που δεν αλλάζει πολλά πράγματα παρά μόνο την ειδική βαθμολογία στα πλέι οφ. Κάτι λιγότερο σημαντικό βέβαια από τη μάχη για την παραμονή που δίνουν οι αντίπαλοί τους. Νίκη σήμερα, τους δίνει άλλον αέρα ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής που αγωνίζονται εκτός έδρας με την Ξάνθη που μέχρι σήμερα τουλάχιστον βρίσκονται στο κυνήγι για μια θέση στην πρώτη τετράδα.

Η Βέροια δείχνει να έχει το δυσκολότερο δρόμο από τους υπόλοιπους αφού σήμερα υποδέχεται τον Πλατανιά ο οποίος μαθηματικά δεν έχει σωθεί (θέλει τουλάχιστον ένα βαθμό), ενώ την τελευταία αγωνιστική ταξιδεύει στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Η νίκη σήμερα είναι μονόδρομος για την ομάδα της Ημαθίας, η οποία θα έχει στραμμένο το βλέμμα και στις εξελίξεις στο «Κλ. Βικελίδης», αφού έναντι του Αρη ευνοείται στην ισοβαθμία.

Ο ΟΦΗ και ο Πλατανιάς (σε μικρότερο βαθμό) έχουν μεν λιγότερο άγχος σε σχέση με τους υπόλοιπους, ωστόσο δεν κοιμούνται και ήσυχοι... Οι Κρητικοί αντιμετωπίζουν σήμερα τον Ατρόμητο ο οποίος θέλει να «κλειδώσει» τη θέση του στην πρώτη τετράδα και να μην μπλέξει σε περιπέτειες στο φινάλε.

«Κλειδώνει» η τετράδα

Αρης και Βέροια είναι δυο βασικοί αντίπαλοι για τη μάχη της παραμονής

MotionTeam

Αρης και Βέροια είναι δυο βασικοί αντίπαλοι για τη μάχη της παραμονής
Στα ψηλά σκαλοπάτια μπορεί με βάση τα... μαθηματικά να παίζονται οι δυο τελευταίες θέσεις για τη συμπλήρωση της τετράδας (4η και 5η), ουσιαστικά όμως ΠΑΣ Γιάννενα και Ατρόμητος μόνο με «αυτοκτονία» θα δώσουν δικαιώματα (στην Ξάνθη που καραδοκεί). Οι Γιαννιώτες μετά τη νίκη επι της ΑΕΚ υποδέχονται σήμερα την αδιάφορη βαθμολογικά Κέρκυρα και ουσιαστικά θα σφραγίσουν και τυπικά την είσοδο στα πλέι οφ. Η καθίζηση των τελευταίων αγωνιστικών έκανε τον Ατρόμητο, αν και μέχρι πρότινος φαβορί για μια θέση στην πρώτη πεντάδα, να... τρέχει στο τέλος. Ουσιαστικά σήμερα στην Κρήτη με αντίπαλο τον ΟΦΗ και την επόμενη αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ στην έδρα του χρειάζεται μίνιμουμ δύο βαθμούς. Δυο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια με Πανιώνιο (σήμερα) και Αρη στο φινάλε, καθώς και στραβοπάτημα ενός εκ των ΠΑΣ ή Ατρόμητου θέλει η Ξάνθη, προκειμένου να κλέψει θέση στην πεντάδα.

Υπάρχει και το ντέρμπι

Εν μέσω όλων αυτών που διαδραματίζονται σε ουρά και πρώτη πεντάδα, στο «Γ. Καραϊσκάκης» Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην αιώνια κόντρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, που φέτος υπάγεται στις φορές όπου οι ρόλοι είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη τον τίτλο και του φετινού πρωταθλητή, ενω οι «πράσινοι» θέλουν να σώσουν τα προσχήματα στο φινάλε μια απόλυτα αποτυχημένης χρονιάς γι' αυτούς. Οπως και να έχει πάντως, μια κόντρα «ερυθρόλευκων» - «πράσινων» έχει τη δική της... αίγλη.

Το πρόγραμμα και η ΤV

Ωρα έναρξης 19.00: ΑΕΚ - Πανθρακικός (NS-2), Aρης - Αστέρας Τρίπολης (NS-6), Bέροια - Πλατανιάς, Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ (NS-3), OΦΗ - Ατρόμητος (Nova Ηighlights) , Oλυμπιακός - Παναθηναϊκός (ΝS-1), Πανιώνιος - Ξάνθη (NS-7), ΠΑΣ Γιάννινα - Κέρκυρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ