Πέμπτη 11 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Η βία των όπλων καλά κρατεί

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τα περιστατικά βίας με κάθε είδους όπλα, ακόμη και από μικρά παιδιά, συνεχίζονται στις ΗΠΑ, αποκαλύπτοντας με τον πλέον τραγικό τρόπο τη βαρβαρότητα που παράγει το ίδιο το ιμπεριαλιστικό σύστημα. Ενα σύστημα που τώρα σπεύδει να «εξωραΐσει» με νόμους για την οπλοκατοχή ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μη θίγοντας ουδόλως την ουσία του προβλήματος.

Ενα «πρόβλημα» που τις τελευταίες μέρες εκδηλώθηκε με δύο ακόμα κρούσματα. Στο πρώτο ένας τετράχρονος πυροβόλησε τον εξάχρονο φίλο του, στο Νιου Τζέρσι, με όπλο που βρήκε στο σπίτι του και πάνω στο παιχνίδι εκπυρσοκρότησε και προκάλεσε το θάνατο με σφαίρα στο κεφάλι. Στο άλλο 20χρονος φοιτητής στο Κολέγιο Λόουν Σταρ στην πολιτεία του Τέξας, σε κατάσταση αμόκ μαχαίρωσε τουλάχιστον 14 συμφοιτητές του. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο δράστης έχει συλληφθεί και τον εξετάζουν οι ψυχίατροι, καθώς «έχει φαντασιώσεις ότι μαχαιρώνει ανθρώπους από την ηλικία των 8 ετών».

Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την οπλοκατοχή υποτίθεται επιχειρεί να την περιορίσει, όμως σε μια σάπια κοινωνία των «όπλων» και του τσαμπουκά των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, τα αποτελέσματα θα είναι μηδαμινά. Για τους τύπους, το νομοσχέδιο θα τεθεί προς έγκριση σήμερα στη Γερουσία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ