Πέμπτη 11 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΑΣΑ
Η πλειοψηφία υπονομεύει την οργάνωση του αγώνα

Την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (οδηγοί στα μπλε λεωφορεία) που υπονομεύουν την ανάγκη για την οργάνωση του αγώνα, καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι την προηγούμενη βδομάδα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και τη συμμετοχή σωματείων από τις συγκοινωνίες αποφασίστηκε να γίνει σήμερα κοινή στάση εργασίας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για τις ΣΣΕ και άλλα. Ομως όλη την προηγούμενη βδομάδα οι ίδιες πλειοψηφίες που πήραν αυτή την απόφαση δεν έκαναν τίποτα για την υλοποίησή της. Και με αυτό τον τρόπο, σημειώνει η ΔΑΣ, «τορπιλίζουν την κοινή δράση των εργαζομένων». Τελικά χτες, ύστερα από μια βδομάδα απραξίας ανακοίνωσαν ότι σήμερα αντί για στάση εργασίας θα κάνουν απογευματινή συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών, στις 6 μ.μ.

Ενδεικτικό είναι ακόμα ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ η ΔΑΣ επισήμανε ότι το Συνδικάτο πρέπει «να πρωτοστατήσει με 24ωρη απεργία κόντρα στην απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει την Πρωτομαγιάτικη αργία λόγω Πάσχα».

Γι' αυτό το θέμα η πλειοψηφία του ΔΣ δεν κατέληξε πουθενά, κωλλυσιεργώντας για άλλη μια φορά. Ούτε πήρε θέση για το θέμα της ΣΣΕ που επίσης έθεσε η ΔΑΣ ζητώντας ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση της ΟΣΥ και υπογραμμίζοντας «ότι δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική διαπραγμάτευση χωρίς να υπάρχει διεκδικητικό πλαίσιο που θα αποφασιστεί από τον κλάδο μέσα από Γενική Συνέλευση και να υπάρχει τακτική ενημέρωση για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση. Η θέση μας είναι ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να έχει ως βάση το μισθολόγιο που ίσχυε έως την 31/12/09 καθώς και το γενικότερο πλαίσιο που αφορά ποια συγκοινωνία έχει ανάγκη ο λαός».

Τέλος η ΔΑΣ επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι σήμερα «είναι πιο επίκαιρο από ποτέ η συγκρότηση ενός σωματείου στην ΟΣΥ και ενός στην ΣΤΑΣΥ που θα ενιαιοποιεί τη δράση σε όλο το σύστημα της αστικής συγκοινωνίας, καθώς και η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης με την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων. Διεκδικούμε συμβάσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαράδεκτη απαίτηση για επιστροφή επιδόματος(2023-10-06 00:00:00.0)
Απεργούν σήμερα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο(2022-09-21 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την υπογραφή απαράδεκτης ΣΣΕ από την πλειοψηφία(2019-06-19 00:00:00.0)
Σήμερα οι εκλογές στο Σωματείο Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ - ΟΣΥ(2019-04-18 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία στη διοίκηση της ΟΣΥ(2019-02-12 00:00:00.0)
«Προειδοποιούν» όσους αγωνίζονται ενάντια στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στον κλάδο(2018-05-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ