Πέμπτη 11 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Υπερψήφισαν τις αγωνιστικές προτάσεις

Η Γενική Συνέλευση υιοθέτησε τις προτάσεις της ΠΑΣΕΒΕ για κινητοποιήσεις και καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή

Κλείσιμο των καταστημάτων την Πρωτομαγιά και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί της ίδιας μέρας, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Κρήτης. Στην ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ, σημειώνεται αναλυτικά:

«Μετά από πρόταση της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων που συσπειρώνεται στις γραμμές της ΠΑΣΕΒΕ, στη Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, υπερψηφίστηκε από το σώμα πρόταση καταδίκης της Χρυσής Αυγής και της δράσης των φασιστοειδών.

Η Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου επίσης αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας επικυρώνοντας απόφαση του ΔΣ. Επίσης, αποφάσισε το κλείσιμο των καταστημάτων της πόλης την 1η Μάη και τη συμπαράσταση των μικρεμπόρων στους εργαζόμενους που εκείνη την μέρα θα τιμούν με απεργία τους αγώνες και τους νεκρούς τους και να τους καλέσει σε συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 πμ.

Μετά από πρόταση των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ αποφασίστηκε 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων στο Ηράκλειο στις 15 Μάη ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση με τον ΟΑΕΕ, πορεία μετά από συγκέντρωση προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και συμβολικό αποκλεισμό του ΟΑΕΕ.

Η υιοθέτηση όλων των παραπάνω προτάσεων που κατέθεσαν οι δυνάμεις οι οποίες συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη αλλαγής συσχετισμού δυνάμεων στους μαζικούς φορείς των ΕΒΕ. Μόνο τότε θα είναι δυνατόν να υπάρξει αλλαγή πορείας και απομάκρυνσής τους από αντιλήψεις συμβιβασμού και ηττοπάθειας.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλους τους συναδέλφους σε συστράτευση για την υλοποίηση αποφάσεων που στόχο έχουν το αντιπάλεμα της πολιτικής της κυβέρνησης, της πολιτικής των "λουκέτων", της πολιτικής του ξεζουμίσματός μας. Καλεί δε κάθε συνάδελφο αυτοαπασχολούμενο, μικρό έμπορο και επιχειρηματία να συμμετάσχει στη μαζικοποίηση των διαδικασιών του Συλλόγου, να συμβάλει στη μετατροπή του σε όργανο πάλης και αντίστασης στην κυβερνητική πολιτική που μας εξοντώνει.

  • 1 Μάη κλείνουμε τα μαγαζιά μας και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.
  • 15 Μάη συμμετέχουμε στο 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων μας αντιδρώντας στην πλήρη καταστροφή του ΟΑΕΕ, απαιτούμε την κρατική χρηματοδότησή του, ασφάλεια, περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ