Πέμπτη 11 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παλινωδίες, αντιφάσεις, ψεύδη...

Οργή πρέπει να προκαλούν στο λαό, που να μετουσιώνεται σε πολιτική καταδίκη, τα μπρος - πίσω, οι παλινωδίες, οι αντιφάσεις, τα εξόφθαλμα ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ. Απ' τη χτεσινή και μόνο «σοδειά»: Είπε ο Π. Σκουρλέτης (ρ/σ ΣΚΑΪ) ότι πρέπει να συγκροτηθεί συμμαχία του Νότου και οι κυβερνήσεις να κρατήσουν κοινή στάση, η οποία «προκύπτει με την έννοια ότι έχουν έναν κοινό αντίπαλο, τα μνημόνια»! Τα μνημόνια, στην υλοποίηση των οποίων διαγκωνίζονται οι κυβερνήσεις του Νότου, ακριβώς γιατί τα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα είναι προϋπόθεση για να ξελασπώσουν τους αστούς απ' την κρίση.

«Κοιτάξτε να δείτε ποιες διεργασίες συμβαίνουν στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Πορτογαλία, το δικαστήριο βγάζει αντισυνταγματικό το μνημόνιο, κάποιες πλευρές του»... Μα το Συνταγματικό Δικαστήριο στην Πορτογαλία δεν ακύρωσε το μνημόνιο, υπέδειξε στην κυβέρνηση για να είναι σύννομη να εφαρμόσει τα μέτρα που λαμβάνει σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων και στους ιδιωτικούς! 'Η να τα αντικαταστήσει με άλλα εξίσου επώδυνα για το λαό, πράγμα που ήδη συμβαίνει.

«Στην Ισπανία έχουμε τεράστιες κινητοποιήσεις, λαϊκές κινητοποιήσεις (...) το ζητούμενο είναι να βρουν έκφραση αυτές οι διεργασίες που συντελούνται σε κάθε επιμέρους χώρα», αλλά λίγο παρακάτω προσθέτει «ο νεοφιλελευθερισμός (...) συντόνισε τις δυνάμεις του και έδωσε κάποιες απαντήσεις πια όχι σε εθνικό επίπεδο, αλλά σε μια ευρύτερη κλίμακα (...) σε αντίθεση με τις δυνάμεις της εργασίας οι οποίες εμμένουν κατακερματισμένες να αγωνίζονται εντός στενά της εθνικής κλίμακας. Με αυτήν την έννοια, θα έλεγα ότι εμείς είμαστε σαφώς υπέρ του αγώνα σε μια ευρύτερη κλίμακα, που για μας είναι η Ευρωζώνη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ