Πέμπτη 11 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Μέλιος μετρά τ' άστρα

Ενα από τα πιο τρυφερά βιβλία των εφηβικών μας χρόνων, πολυαγαπημένο μυθιστόρημα των παιδιών, το «Ενα παιδί μετράει τ' άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη, θα «ζωντανέψει» ξανά, με μορφή μουσικής παράστασης, που φέρει τον ομώνυμο τίτλο, στις 21/4, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οπως σημειώθηκε σε προχτεσινή συνέντευξη Τύπου, η παράσταση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους θαυμαστές του μυθιστορήματος του Μενέλαου Λουντέμη.

Τέσσερα χρόνια μετά την πρεμιέρα της (στον ίδιο χώρο) το «Ενα παιδί μετράει τ' άστρα» επιστρέφει - με νέα διανομή. Σκηνοθεσία Ισμίνης Σακελλαροπούλου. Μουσική Γιώργου Βούκανου. Διασκευή-στίχοι: Μαίρη Βούκανου. Οι Κώστας Βουτσάς και Θανάσης Τσαλταμπάσης μοιράζονται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τα τραγούδια της παράστασης θα ερμηνεύει επί σκηνής ο Γιάννης Πλούταρχος. Παίζουν επίσης: Λαμπρινή Καρδαρά, Κώστας Λάσκος, Κωστής Ρασιδάκης, Θάνος Χρόνης, Αλίκη Κατσαβού, Αντα Αθανασοπούλου, Κατερίνα Κρασσά, Σωτήρης Δούβρης, Νικόλας Βαρθακούρης, Φιλημέγκας Νίκος. Διεύθυνση ορχήστρας: Γιώργος Αραβίδης.

Στην παράσταση συμμετέχουν συμφωνική ορχήστρα και η 50μελής Παιδική Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Γιαννόπουλου. Ολοι οι συντελεστές αναβιώνουν μνήμες και εικόνες από το γνωστό πεζογράφημα του Λουντέμη, που χαρακτηρίζει την κοινωνία μιας ολόκληρης εποχής, με τις κοινωνικές αναφορές του με τη σκηνοθεσία της Ισμίνης Σακελλαροπούλου.

Στην παράσταση, θα ακολουθήσουμε τα βήματα του Μέλιου, του παιδιού, που μετράει τα άστρα όπως μετράει τα όνειρά του, με αγωνία, προσδοκίες και αγάπη για τη ζωή. Θα φτάσουμε μαζί του στη μεγάλη πολιτεία, εκεί που βρίσκεται το σχολείο, η πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου. Ποτέ πριν δεν είχε πάει σε σχολείο... και τώρα το Γυμνάσιο φάνταζε στην καρδιά του σαν το ωραιότερο του κόσμου μέρος...

Γράμματα θα μάθαινε εκεί, γράμματα σπουδαία... Και η ελπίδα για μια ζωή διαφορετική από αυτή που ως τώρα ζούσε το μικρό ορφανό αγόρι, αρχίζει να αχνοφαίνεται με τις εξετάσεις, την πρώτη μέρα στο σχολείο...

Εισιτήρια: 55, 45, 35, 20 ευρώ (12 φοιτητικό).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ