Τετάρτη 10 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«OLYMPUS PLAZA» - ΚΟΡΙΝΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Κινητοποίηση ενάντια στην τρομοκρατία της επιχείρησης

Μαζική κινητοποίηση - απάντηση στην κλιμάκωση της τρομοκρατικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία μέσω των διευθυντικών στελεχών, πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι στα καταστήματα «Olympus Plaza» στον Κορινό Πιερίας, το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής. Κάλεσαν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Σωματείο και στο ΠΑΜΕ και όλοι μαζί μια γροθιά, χωρίς φόβο, να αποκρούσουν τα σχέδια της εργοδοσίας.

Κατήγγειλαν κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και εκβιασμού που έχει αξιοποιήσει η εργοδοσία, όλο το τελευταίο διάστημα προκειμένου να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους να δεχτούν χωρίς καμία αντίρρηση τα σχέδιά της για ισοπέδωση όλων των δικαιωμάτων τους (μισθούς, ωράρια κλπ).

Η εργοδοσία, θέλει να ξεμπερδεύει και να απομονώσει κάθε φωνή που εναντιώνεται στους σχεδιασμούς της. Ξεκίνησε ασκώντας πίεση σε όσους εργαζόμενους συμμετείχαν στο Σωματείο. Εταξε προνόμια σε όσους θα κρατούσαν απόσταση από το Σωματείο και από οποιαδήποτε μορφή συσπείρωσης και συλλογικής αντιμετώπισης της επίθεσης που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο χρόνο. Εξαπέλυσε απειλές και προσπάθησε να απομονώσει τα μέλη του Σωματείου (διαφορετικές ώρες διαλείμματος κλπ.). Ταυτόχρονα, αύριο, σέρνει στα δικαστήρια το Σωματείο με ψευδή στοιχεία και υπογραφές και ζητά τη διάλυσή του.

Την ίδια ώρα επέβαλε μειώσεις μισθών με ατομικές συμβάσεις, κρατά τους εργαζόμενους απλήρωτους για δύο μήνες και τώρα θέλει να επιβάλει νέες μειώσεις μέσα από τη γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ