Τετάρτη 10 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει από τα σχολεία

Σήμερα, στις 2 μ.μ., κινητοποίηση εκπαιδευτικών στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, ενάντια στα σχέδια για κατάργηση οργανικών θέσεων

«Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων, από τις 09/04/2013 το σχολείο θα μείνει κλειστό μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Ζητούμε το αυτονόητο, να έρθει νέος/α δάσκαλος/α στη θέση της δασκάλας που έφυγε στις 27 Μαρτίου με απόσπαση στη Γερμανία, επαναλειτουργία του τμήματος ένταξης και καθηγητή/τρια γαλλικών».

Το παραπάνω αποτελεί απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, που από χτες έκλεισαν το σχολείο ζητώντας το αυτονόητο: Δασκάλους για τα παιδιά τους! Στο πλευρό των γονιών βρίσκεται ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σωκράτης», που καλύπτει την περιοχή. Χτες, εκπρόσωποι του συλλόγου πήγαν στο σχολείο και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στο αίτημα των γονιών. Οι γονείς από την πλευρά τους αποφάσισαν να συμμετάσχουν σήμερα στην κινητοποίηση που είναι προγραμματισμένη στις 2 το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17), για το θέμα της κατάργησης οργανικών θέσεων στα σχολεία.

Υπενθυμίζουμε πως το υπουργείο Παιδείας με έγγραφό του στους περιφερειακούς διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαπιστώνει πως «μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό». Η οργανικότητα υπολογίζεται με τον αριθμό 25 μαθητών ανά τμήμα, σύμφωνα με το νόμο, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε συμπτύξεις τμημάτων και απώλεια οργανικών θέσεων.

Ηδη όμως οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία είναι τραγικές. Οπως δείχνει και το παράδειγμα του σχολείου του Μενιδίου, όποιος εκπαιδευτικός φεύγει δεν αναπληρώνεται, ενώ υπάρχουν κενά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς που δεν καλύφθηκαν ποτέ. Η απόφαση του υπουργείου για την οργανικότητα θα σημάνει ακόμα λιγότερους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, άνοιγμα του δρόμου για απολύσεις εκπαιδευτικών και συγχωνεύσεις - καταργήσεις τμημάτων ή και σχολείων με στοίβαγμα των μαθητών στις αίθουσες...

Αν εφαρμοστούν τα σχέδια του υπουργείου για τμήματα 25άρια υπολογίζεται πως θα «χαθούν» 2.090 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών μόνο στην Αττική! Για παράδειγμα, στην Ανατολική Αττική θα «χαθούν» 241 οργανικές θέσεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στην ευρύτερη περιοχή Ν. Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης θα «χαθούν» 54 θέσεις, ενώ στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α' Αθήνας 457.

Σ' όλα αυτά οι εκπαιδευτικοί φωνάζουν «όχι» με τη σημερινή τους κινητοποίηση, την οποία πρότειναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και σχετική απόφαση για τρίωρη στάση εργασίας για συμμετοχή στην κινητοποίηση έλαβε το ΔΣ της ΔΟΕ. Αποφάσεις για συμμετοχή έχουν λάβει οι Σύλλογοι: «Ρ. Ιμβριώτη» (Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου), «Θουκυδίδης» (Αργυρούπολης - Αλίμου - Ελληνικού), «Γ. Σεφέρης» (Ιωνίας - Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης), «Σωκράτης» (Ανατολικής Αττικής), «Μ. Παπαμαύρος» (Ηλιούπολης), Σαλαμίνας, Π. Φαλήρου. Επίσης, καλούν και η Επιτροπή Αγώνα Ωρομισθίων - Αναπληρωτών - Ανέργων Αττικής και η Γ' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ