Τετάρτη 10 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Στη μάχη για την υπογραφή της σύμβασης

Συνάντηση με τον ΣΕΒ για την υπογραφή νέας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το έτος 2013, αποφάσισε να ζητήσει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Οπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση «τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στον κλάδο έχουμε δεχθεί μια χωρίς προηγούμενο επίθεση με μηδενικές αυξήσεις σε μισθούς και σε αρκετές περιπτώσεις μειώσεις μισθών (Ολυμπος, Τυράς, Ροδόπη, PEPSICO κλπ.), εργασία σε νέους κάτω των 25 ετών με 511 ευρώ (ΕΒΓΑ), μισθούς 586 ευρώ (Ελ Μπίσκο), απλήρωτη εργασία για 2-3 μήνες (Κατσέλης, Κανάκης, ΜΕΒΓΑΛ, ΑΓΝΟ, Πίνδος) και τρομοκρατικές απολύσεις (ΝΟΥΝΟΥ, Πίνδος, ΑΓΝΟ)».

Και σημειώνει: «Απέναντι σε αυτήν την επίθεση ένας πρέπει να είναι ο δρόμος. Δρόμος ένταξης όλων των εργαζομένων στα συνδικάτα τους σε κάθε χώρο δουλειάς. Ο αγώνας για υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης σε όλους τους κλάδους της Ομοσπονδίας (αναψυκτικά, ζυθοποιία, οινοποιία, γαλακτοβιομηχανία, τυροκομικά, τρόφιμα) θα έχει επιτυχία αν γίνει υπόθεση όλων μας και δε θα είναι υπόθεση μιας καλής διαπραγματευτικής ομάδας».

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι τα όσα συμβαίνουν στον κλάδο «γίνονται με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης - ΕΕ, για την μεγαλύτερη αύξηση των κερδών των βιομηχάνων, την αδιαφορία της νέας πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Πέρα απ' όλα αυτά, με νόμους της συγκυβέρνησης μπήκαν αυξημένη φορολογία για το 2012, χαράτσια, αυξήσεις σε ΔΕΗ, τρόφιμα, όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης».

Η Ομοσπονδία καλεί τους εργάτες σε αγώνα για δουλειά με δικαιώματα και υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ. Και καταλήγει: «Στον αγώνα αυτό καλούμε τους αγρότες που δέχονται την άγρια εκμετάλλευση των βιομηχάνων του κλάδου, τους μικρομεσαίους που καθημερινά δέχονται μειώσεις μισθών, τη νεολαία, όλο το λαό της χώρας μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ