Τρίτη 9 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Παδιά θύματα ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών

ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Νέα σφαγή αμάχων σημειώθηκε το Σάββατο στο Αφγανιστάν, μετά από ΝΑΤΟικό βομβαρδισμό, που είχε ως αποτέλεσμα 10 παιδιά να χάσουν τη ζωή τους στην περιοχή της Κουνάρ. Ο βομβαρδισμός της περιοχής διεξήχθη παράλληλα με μάχες των κατοχικών και των αφγανικών δυνάμεων με Ταλιμπάν, με τους ΝΑΤΟικούς να επιχειρούν για ακόμα μία φορά διαστρέβλωση της πραγματικότητας και να ισχυρίζονται ότι οι άμαχοι δεν πέθαναν αλλά «τραυματίστηκαν», προσθέτοντας ότι χρησιμοποιήθηκαν σαν ανθρώπινες ασπίδες από τους Ταλιμπάν.

Το επεισόδιο καταδίκασε ο εγκάθετος πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος έστειλε αντιπροσωπεία για «διερεύνηση του συμβάντος».

Χτες, ακόμα εννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν στην επαρχία Ουαρντάκ, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε εκρηκτικό μηχανισμό τοποθετημένο στο δρόμο, ενώ σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Κανταχάρ σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι.

Σε αυτό το κλίμα πραγματοποιήθηκε και η επίσκεψη του Αμερικανού στρατηγού και επικεφαλής των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, Μάρτιν Ντέμπσεϊ, ο οποίος επιθεώρησε το «επίπεδο εκπαίδευσης» των αφγανικών δυνάμεων στα πλαίσια της υποτιθέμενης αποχώρησης των Αμερικανών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ