Σάββατο 6 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
«Οχι» σε αστυνομοκρατία - καταστολή

Την αντίθεσή της στην παρουσία στρατού σε εργατικές κινητοποιήσεις και τη χρησιμοποίηση αστυνομικών της ΕΕ στην Ελλάδα εκφράζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη». Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καταδικάζει τόσο την πρόσφατη παρουσία μονάδας του Στρατού σε εργατική κινητοποίηση, συγκεκριμένα της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στην τελευταία διαδήλωση των εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όσο και τα προωθούμενα μέτρα για τη χρησιμοποίηση αστυνομικών άλλων χωρών της ΕΕ στην Ελλάδα, με διάφορα προσχήματα.

Αποδεικνύεται ότι τα μονοπώλια, οι κυβερνήσεις και οι ενώσεις τους, δε διστάζουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο για να θωρακίσουν το εκμεταλλευτικό τους σύστημα. Για το σκοπό αυτό προχωρούν αποφασιστικά και συντονισμένα, παρά τις διαφορές τους. Με την ίδια αποφασιστικότητα, συντονισμό και επαγρύπνηση πρέπει να απαντήσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα για να τους χαλάσει τα σχέδια!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ