Σάββατο 6 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ξεκινούν πολυήμερες κινητοποιήσεις για την Υγεία

Αναδεικνύοντας την ανάγκη συντονισμού με όλο το λαό, οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό» οργανώνουν την Τρίτη συγκέντρωση μαζί με ασθενείς, συνταξιούχους, ανέργους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και στη συνέχεια στον κόμβο του «Χίλτον» διοργανώνει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου την ερχόμενη Τρίτη στις 9 π.μ. και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στα Σωματεία Νοσοκομείων 1ηςΥγειονομικής Περιφέρειας, σε Συλλόγους Ασθενών, Ενώσεις Συνταξιούχων, Συλλόγους Γυναικών και Λαϊκές Επιτροπές.

Η κινητοποίηση γίνεται στα πλαίσια αποφάσεων γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» αλλά και των πολύμορφων κινητοποιήσεων στις οποίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία για την Υγεία. Οι πολυήμερες κινητοποιήσεις γίνονται με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Στο πλαίσιο αυτό:

  • Στις 11 Απρίλη 2013 θα γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των υγειονομικών έξω από τις ΥΠΕ, ώρα 11 π.μ.
  • Στις 17 Απρίλη 2013 θα γίνει 6ωρη Πανελλαδική Στάση Εργασίας (9 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στην Αττική και στις ΥΠΕ στις υπόλοιπες περιφέρειες στις 11 π.μ.

Οπως σημειώνει το σωματείο των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» η κοινή δράση σωματείων και μαζικών φορέων σηματοδοτεί «το γεγονός ότι τα εργασιακά δικαιώματα των υγειονομικών είναι δεμένα με αυτά του υπόλοιπου λαού. Σήμερα, η εξέλιξη της επιστήμης και η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας δίνουν τη δυνατότητα να καλυφθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες στην Υγεία. Αρκεί οι εργαζόμενοι να πιστέψουν στην τεράστια δύναμη του συλλογικού αγώνα για να υπάρξει ένας δρόμος ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού. Συντονίζουμε τη δράση μας και με τους συλλογικούς φορείς της συνοικίας, τους άνεργους, τους συνταξιούχους το γυναικείο κίνημα, τους φοιτητές.

Σας καλούμε να αναπτύξουμε κοινές πρωτοβουλίες ενημέρωσης και δράσης για να πάψει η υγεία να αποτελεί χρυσοπληρωμένο εμπόρευμα - πηγή κέρδους για ιδιωτικές και "δημόσιες" υπηρεσίες υγείας. Να διαδηλώσουμε από κοινού με τους ασθενείς μας για αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης. Να διατρανώσουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το ρόλο του "εισπράχτορα" στο νοσοκομείο - επιχείρηση, ούτε το ρόλο του εμπόρου για το ύψιστο κοινωνικό αγαθό της Υγείας, όπως επιτάσσουν ΕΕ - ΔΝΤ - Κυβέρνηση», σημειώνει το σωματείο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτούν μέτρα θωράκισης του συστήματος Υγείας(2021-12-01 00:00:00.0)
Μέρα δράσης σήμερα στις πύλες των νοσοκομείων και σε ΥΠΕ(2021-01-28 00:00:00.0)
Πολύμορφες δράσεις για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία(2018-07-12 00:00:00.0)
Οι κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών(2016-11-03 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες για τα ζητήματα της Υγείας(2016-10-29 00:00:00.0)
Πλούσιο πρόγραμμα δράσης(2015-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ