Τετάρτη 3 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Εδώλιο για έξι αγωνιστές

Στα δικαστήρια σέρνονται την ερχόμενη Παρασκευή 5 Απρίλη στη Ζάκυνθο ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Διονύσης Συγούρος και πέντε αγρότες, με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» επειδή συμμετείχαν το Γενάρη του 2010 σε συγκέντρωση στην περιοχή Λούμπα διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καλεί το λαό του νησιού σε συγκέντρωση συμπαράστασης μπροστά από τα δικαστήρια την Παρασκευή, στις 9 το πρωί και μεταξύ άλλων, τονίζει: «Ουσιαστικά διώκονται αυτοί που αγωνίζονται να οργανώσουν την πάλη των ανθρώπων του μόχθου, προκειμένου να φρενάρουν τη λαίλαπα των μέτρων, που παίρνονται για την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων.

Αποκαλύπτεται, για άλλη μια φορά, το αστικό κράτος με τους μηχανισμούς του, ιδιαίτερα τώρα εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης, ποιους πραγματικά φοβάται. Η τρικομματική κυβέρνηση, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, είναι ταγμένη να υπηρετεί αυτό ακριβώς το κράτος, αφού είναι το πολιτικό προσωπικό του μεγάλου κεφαλαίου.

Ξέρουν πολύ καλά ότι ο ταξικός εχθρός τους είναι οι εργαζόμενοι με τα υπόλοιπα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, που παλεύουν οργανωμένα και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, ώστε να μπολιάζονται όλο και περισσότερες συνειδήσεις με έναν άλλο σχεδιασμό του παραγόμενου πλούτου, απαλλαγμένο από τα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες.

Να είναι σίγουροι ότι τα σχέδιά τους θα τσακιστούν σε αυτό που προσπαθούν πάση θυσία να εμποδίσουν, στον κυματοθραύστη του οργανωμένου εργατικού λαϊκού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ