Τετάρτη 3 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ
Νοσηλείες σε ράντζα και χωρίς κουβέρτες!

Τα ράντζα, που ανακυκλώνονται από νοσοκομείο, η έλλειψη σεντονιών, κουβέρτων, μέχρι και ζεστού νερού, είναι οι συνθήκες νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου ως αποτέλεσμα (και) των διαβόητων «συγχωνεύσεων» κλινικών και του σφιξίματος της οικονομικής θηλιάς της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης.

Χωρίς κουβέρτα και μ' ένα σκισμένο σεντόνι, κοιμούνται ασθενείς σε κλινική του Κρατικού Νοσοκομείου Αθήνας, όπως κατάγγειλε στο «Ρ» σύζυγος ασθενούς, που μπήκε για προγραμματισμένη εγχείρηση. Ετσι ο σύζυγος αναγκάστηκε να φύγει μέσα στη νύχτα από το νοσοκομείο και να φέρει από το σπίτι τα απαραίτητα ρούχα για την άρρωστη.

Στον «Ευαγγελισμό» υπήρχαν μέχρι και χτες 6 ράντζα -από τα 20 συνολικά- που στοιβάχτηκαν στην εφημερία της Κυριακής! Μόνιμα στον «Ευαγγελισμό» υπάρχουν 20 ράντζα στην εφημερία της ψυχιατρικής κλινικής.

Το Σωματείο των Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» επανειλημμένα έχει καταγγείλει τις γενεσιουργές αιτίες των ράντζων, με πιο πρόσφατη παρέμβασή του αυτή στις 27/3/2013. Μάλιστα, την παραμονή, το νοσοκομείο είχε επισκεφτεί προκλητικά το ιδιωτικό συνεργείο ελεγκτών που έχει ορίσει το υπουργείο Υγείας και η Διοίκηση, που στο όνομα δήθεν ελέγχου των υπηρεσιών του νοσοκομείου έκανε έλεγχο για το ωράριο νοσηλευτών την ώρα της αλλαγής της βάρδιας. Αυτή όμως την κατάσταση δεν την κατέγραψε το συνεργείο...

Από χτες, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΑΚ και της ΔΗΠΑΚ, υπάρχει πρόβλημα και με την επάρκεια πετρελαίου στον «Ευαγγελισμό» με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στην αποστείρωση -δε διοχετεύεται ατμός- αλλά και να μην υπάρχει ζεστό νερό για τους ασθενείς.

Ν' αφήσει το νοσοκομείο με 70 (από τα 410) λιγότερα κρεβάτια ετοιμάζεται να βάλει η Διοίκηση στο «Μεταξά», επικαλούμενη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Ηδη, έχει προχωρήσει και σε συγχωνεύσεις τμημάτων με αλλότριο αντικείμενο, στα πλαίσια των κυβερνητικών αποφάσεων. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας η τελική θέση της διοίκησης θα επαναπροσδιοριστεί στην κατεύθυνση της λεγόμενης αναδιάταξης των κλινών.

Παράσταση διαμαρτυρίας στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) κάνουν σήμερα, ώρα 11 π.μ., οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πατησίων ζητώντας παθολόγο που θα διευθύνει το παθολογικό τμήμα, καθώς λόγω έλλειψης επιμελητή Α' ή διευθυντή ο παθολογικός τομέας δε νοσηλεύει ασθενείς. Το σωματείο των εργαζομένων καταγγέλλει και «κάθε σχέδιο μετακίνησης των ειδικευομένων ιατρών του Παθολογικού Τμήματος (οι οποίοι προς το παρόν βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας) σ' άλλα νοσοκομεία για συνέχιση ειδικότητας, καθότι κάτι τέτοιο καταργεί ουσιαστικά τη λειτουργία του Παθολογικού Τμήματος».

Στο «Θριάσιο» το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων της περιοχής συνέχισε και τις κινητοποιήσεις του, απαιτώντας την επαναπρόσληψη 30 απολυμένων καθαριστριών από τη νέα εργολαβία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απάνθρωπο στοίβαγμα των αρρώστων(2008-01-29 00:00:00.0)
Σε πλήρη ...ανάπτυξη τα ράντζα(2007-02-09 00:00:00.0)
Μαζική επιστροφή των ράντζων(2007-01-16 00:00:00.0)
Επικίνδυνες παρενέργειες των εφημεριών(2005-04-07 00:00:00.0)
Γεμάτο ράντζα και σε υπολειτουργία(2005-01-29 00:00:00.0)
Εμφραγματίες ασθενείς σε ράντζα στο «Σισμανόγλειο!»(2005-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ