Τρίτη 2 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Η Coca-Cola πάει με όλα»

Απ' ό,τι φαίνεται το παλιότερο διαφημιστικό σλόγκαν εμπνέει και σήμερα την επιχείρηση. Ετσι, η «Coca-Cola 3Ε» δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνδυάζει, από τη μια, τις απολύσεις στα εργοστάσιά της και, από την άλλη, τα προγράμματα «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» και ειδικότερα το «Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Αποφοίτων».

«Επενδύουμε στους νέους της χώρας», διατείνεται η επιχείρηση και ανακοινώνει πως φέτος θα δώσει την ευκαιρία σε 12 αποφοίτους να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα εκπαίδευσης και εργασίας, το οποίο ενδεχομένως να καταλήξει στην τοποθέτησή τους σε οργανική θέση της εταιρείας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται εδώ και δύο δεκαετίες και στόχος του, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι να δώσει στους νέους «γνώσεις, εμπειρίες και ευκαιρίες που θα συμβάλλουν στην προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη», αλλά και να δημιουργήσει «τους ηγέτες του αύριο». Με το βλέμμα στραμμένο στη διαμόρφωση των αυριανών εργαζομένων της, η εταιρεία φροντίζει να εξοικειώσει τους νέους με τις «αξίες» και την «κουλτούρα» της, να τους πείσει πως πρέπει να «αισθάνονται περήφανοι για τα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» τα οποία εφαρμόζει. Μάλιστα, ισχυρίζεται πως με τα προγράμματα αυτά «συνδέει την επιχειρηματική ανάπτυξη με τη συνεισφορά προς την κοινωνία και τους ανθρώπους».

Με άλλα λόγια, αυτό που αποκαλούν «κοινωνική συνεισφορά» δεν είναι παρά μια ντουζίνα θέσεις εργασίας το χρόνο, για τις οποίες χιλιάδες άνεργοι νέοι καλούνται να δώσουν εξετάσεις στον «κοινωνικό εταιρισμό», να διαγωνιστούν στην εμπέδωση του πνεύματος της ταξικής συνεργασίας. Ακόμα κι αν η «Coca-Cola» δεν ...πάει με όλα, η «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» ταιριάζει γάντι με την ταξική εκμετάλλευση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ