Τρίτη 2 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Σερβίρει το κυπριακό παράδειγμα όπως τον βολεύει

«Ανημπόρια να διεκδικήσει την οποιαδήποτε διαφοροποίηση» απ' το μνημόνιο, προσάπτει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας αυταπάτες στο λαό περί της δήθεν δυνατότητας φιλολαϊκής διαπραγμάτευσης εντός της ΕΕ, παρότι οι ισχυρισμοί του αυτοί έσπασαν τα μούτρα τους και στην περίπτωση της Κύπρου. Χτες, ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας σε εργαζόμενους της ΕΘΝΟDATA, πρόβαλε τις αυταπάτες αυτές σαν το «μόνο ρεαλιστικό δρόμο, της αντίστασης».

Ο ίδιος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που αφορούν στην πρόταση του κόμματός του και το στραπάτσο που δέχτηκε απ' τις εξελίξεις στην Κύπρο, ισχυριζόμενος ότι «για να είναι αποτελεσματικό ένα όχι, χρειάζεται και ο λαός να λέει το όχι και η κυβέρνησή του να το στηρίζει». Προσπέρασε βέβαια ότι αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ υποδέχτηκε με διθυράμβους το «όχι» της κυπριακής Βουλής, καθησυχάζοντας το λαό, ενώ κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι του ώστε το «όχι» του λαού να οριοθετείται αυστηρά στα πλαίσια της λυκοσυμμαχίας και της αστικής εξουσίας.

Επιμένοντας τέλος να εξωραΐζει την ευρωένωση, που απ' τα πρώτα χρόνια ίδρυσής της χτύπησε αλύπητα εργασιακές σχέσεις και σταθερή εργασία, πρόσθεσε στα παραπάνω πως η επισφαλής εργασία επιβλήθηκε απ' τις «κυβερνήσεις του μνημονίου» και είναι «έξω και πέρα από τα συνταγματικά πλαίσια, αλλά είναι και πέρα και έξω από τα πλαίσια του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ