Σάββατο 30 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Στους καταπέλτες την Τετάρτη για μπάρκο με δικαιώματα

Τη Δευτέρα η σύσκεψη για το συντονισμό με άλλους φορείς και την οργάνωση της απεργίας

Από την τελευταία απεργία των ναυτεργατών
Από την τελευταία απεργία των ναυτεργατών
Ξανά στους καταπέλτες βγαίνουν οι ναυτεργάτες από τις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης για να δώσουν τη μάχη της 24ωρης απεργίας, συνέχεια του πρόσφατου 7ήμερου απεργιακού αγώνα, διεκδικώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του ΥΝΑ που αυξάνει τους κινδύνους γα την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, μπάρκο με δικαιώματα, υπογραφή και ανανέωση της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών συμβάσεων, να πληρωθούν τα δεδουλευμένα στους απλήρωτους ναυτεργάτες.

Καρδιά της προετοιμασίας και αυτής της απεργίας είναι τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, οι δυνάμεις των οποίων είναι καθημερινά στα μηχανοστάσια και τις κουβέρτες των πλοίων αναδεικνύοντας την ανάγκη του αγωνιστικού ξεσηκωμού. Ταυτόχρονα, δείχνοντας ότι ο αγώνας αυτός αφορά το σύνολο των εργαζομένων της χώρας, απευθύνουν το κάλεσμα «να βγουν αποφάσεις συμμετοχής στον απεργιακό αγώνα από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, φορείς». «Να αναπτυχθούν πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να αναδειχθεί ολόπλευρα η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ όπου εντάσσεται και το νομοσχέδιο για την "Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ"».

Σταθμός αυτής της δραστηριότητας είναι η σύσκεψη που διοργανώνουν τα τρία σωματεία στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ, αλλά και η σύσκεψη που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην ΠΝΟ με σωματεία Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και άλλους μαζικούς φορείς. Το κάλεσμα έχει απευθύνει η Ομοσπονδία, η οποία πήρε τη σχετική πρωτοβουλία μετά από την πρόταση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων.

Απόφαση για συμμετοχή στην απεργία έχει πάρει η γενική συνέλευση των μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού που φοιτούν στο Κέντρο Επανακατάρτισης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού (ΚΕΣΕΝ), ενώ σε αγωνιστική ετοιμότητα είναι και οι σπουδαστές των ΑΕΝ. Κάλεσμα για αγωνιστικό συντονισμό με τους ναυτεργάτες και 24ωρη απεργία την Τετάρτη και στα λιμάνια έχει ήδη απευθύνει η «Δημοκρατική Ενότητα» ΟΛΠ στα σωματεία του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ