Σάββατο 30 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΕΤ» - ΒΟΛΟΣ
Πιέσεις για να γίνουν δεκτά τα εργοδοτικά σχέδια

Μέσα σε κλίμα πιέσεων, εκβιασμών και τρομοκρατίας που καλλιέργησαν, από κοινού, η εργοδοσία, και η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), η οποία υπηρετεί τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, πραγματοποιήθηκε, χτες, η ψηφοφορία μέσα στους εργαζόμενους της «ΑΓΕΤ» του Βόλου, για την υπογραφή, ή μη της νέας σύμβασης εργασίας που πρότεινε η εταιρεία και προβλέπει κατάργηση επιδομάτων, ανοίγοντας, έτσι, το δρόμο και για περικοπές στους μισθούς και για καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων.

Μεγάλη ήταν η αποχή από την ψηφοφορία, καθώς από τους 291 εργαζόμενους ψήφισαν οι 223, ενώ υπέρ υπογραφής της νέας σύμβασης καταμετρήθηκαν 173 ψηφοδέλτια και κατά 50.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην πρώτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, που έγινε πριν λίγο καιρό απορρίφθηκε, ομόφωνα, οποιαδήποτε μείωση των αποδοχών και εξουσιοδοτήθηκε η διοίκηση του σωματείου να προχωρήσει σε απεργίες και άλλες κινητοποιήσεις, για να εκφραστεί, αγωνιστικά, η αντίθεση των εργαζομένων στις εργοδοτικές μεθοδεύσεις και η αποφασιστικότητά τους να παλέψουν για να αναγκάσουν την εταιρεία να πάρει πίσω την πρότασή της.

Ομως, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου επέλεξε συνειδητά να βάλει αυτή την εξουσιοδότηση στις... ελληνικές καλένδες, προδίδοντας τις αγωνιστικές διαθέσεις, αλλά και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Και τώρα, παρουσιάζοντας, όπως και η εργοδοσία, ως φόβητρο το κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδας και ισχυριζόμενη ότι «έτσι θα σωθούν οι μισθοί», ζήτησε από τους εργάτες να ψηφίσουν υπέρ της πρότασης της εταιρίας.

Κατά της εργοδοτικής πρότασης τάχθηκε η παράταξη της «Δημοκρατικής Συνεργασίας», η οποία κατήγγειλε ότι η πλειοψηφία του ΔΣ λειτουργεί ως εκπρόσωπος της εταιρείας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ