Σάββατο 30 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Λαϊκή Συμμαχία για την επανάσταση και το σοσιαλισμό

Συνηθίζεται στον προσυνεδριακό διάλογο, εκτός της συζήτησης για τον τετραετή προγραμματισμό δράσης του Κόμματος, να κάνουμε και μία ιδιόρρυθμη επίδειξη γνώσεων Μαρξισμού - Λενινισμού, όπου κόβουμε και ράβουμε σαν τους οπορτουνιστές και τους αστούς, τον Μαρξ και τον Λένιν, όπως «αρέσει» στον καθένα. Αραδιάζουμε και καμιά δεκαριά παραπομπές από κάτω και νομίζουμε ότι έχουμε τεκμηριώσει την άποψή μας. Οσοι έχουν ασχοληθεί με θεματογραφία, θα γνωρίζουν ότι αυτή δεν κόβεται με το κιλό και η παράθεσή της πρέπει να «δένει», αλλιώς και 1.000 παραπομπές δεν έχουν σημασία! Η διαλεκτική σύντροφοι είναι «πλέξιμο», «σύγκρουση» και όχι παράθεση τσιτάτων, κατά το δοκούν, λες και είναι «αγιαστούρα»!

Θα ανατρίχιαζαν οι κλασικοί αν μας άκουγαν να τους επικαλούμαστε όχι για να κάνουμε ουσιαστική κριτική στην Κεντρική Επιτροπή, αλλά για να ζητάμε το λόγο γιατί να μην αλλάξει το κοντό ή το μακρύ ή γιατί ν' αλλάξει κάτι αφού το προηγούμενο Πρόγραμμα τα έλεγε πιο κατανοητά ή πιο ωραία ή πιο Μαρξιστικά! Τώρα θα έλεγε κάποιος από τους συντρόφους που θα αισθανόταν ότι αναφέρομαι σ' αυτόν, ν' αφήσω τις κριτικές και να μιλήσω επί της ουσίας! Τον πληροφορώ λοιπόν τον σύντροφο ότι δυσκολεύομαι γιατί με έχει ήδη αποπροσανατολίσει! Με αναγκάζει να υπερασπιστώ την ουσία της ύπαρξης του ΚΚΕ. Γιατί το ότι μπορούμε να γράψουμε ελεύθερα και να πούμε ελεύθερα τη γνώμη μας στον Προσυνεδριακό Διάλογο, δε σημαίνει ότι μπορούμε να μηδενίζουμε τη δράση όλων μας την τελευταία εικοσαετία! Γιατί διαβάσαμε και τέτοια «ωραία», ότι δηλαδή τα τελευταία είκοσι χρόνια ήμασταν Κουκουέ και όχι Κομμουνιστικό Κόμμα, γι' αυτό αυτά τα χρόνια πήγαν χαμένα!

Συγχωρήστε με, που το ύφος μου δεν είναι Μαρξιστικό - Λενινιστικό, αλλά είμαι από χωριό και στο χωριό μου, όταν οι «σύντροφοι» αριστεροί οπορτουνιστές του ΝΑΡ και οι «σύντροφοι» δεξιοί οπορτουνιστές του «ΣΥΝ», την «κοπάνησαν» μείναμε δύο ΚΝίτες και ψάχναμε τον τρίτο για να συνεδριάσουμε! Αγωνιστήκαμε να κρατήσουμε το Κόμμα ζωντανό, και συζητάμε σήμερα, εξαιτίας ενός εκλογικού αποτελέσματος, ότι ήταν λάθος να μην φτιάξουμε κυβέρνηση με αυτούς που απ' τα δεξιά ή τ' αριστερά προσπάθησαν να διαλύσουν το Κόμμα!

Επί της ουσίας σύντροφοι:

Εάν μπορούμε να κατανοήσουμε τις προτάσεις προς εμάς του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλων υποψήφιων διαχειριστών της αστικής εξουσίας, γιατί δεν κατανοούμε τις Θέσεις που αναφέρονται στη Λαϊκή Εξουσία;!

Αφού μπορούμε κι αραδιάζουμε σωρηδόν τους κλασικούς, γιατί δεν μπορούμε να «ξεκολλήσουμε» από το πρόσφατο αποτέλεσμα των εκλογών και ν' αντιληφθούμε πως οι εκλογές είναι ένα σκαλοπάτι στην προετοιμασία του λαού για την κατάληψη της εξουσίας, αλλά όχι η εξουσία;!

Δεν καταλαβαίνουμε ότι στην εποχή που διανύουμε, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης της αστικής διαχείρισης, παρά αποπροσανατολισμός του λαού με ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλους ετερόκλητους συμμάχους που δεν συμφωνούν, στα λόγια, σε τίποτε, αλλά στην πράξη μπορούν να τα «βρουν» σε όλα;! Τέτοιοι να γίνουμε;!

Τι δεν καταλαβαίνουμε στη Λαϊκή Συμμαχία;! Οτι θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα διεργασιών στο λαό και όχι συμφωνία κορυφής ετερόκλητων απόψεων;!

Με ποιους να συνεργαστούμε και για ποιον λόγο; Μ' αυτούς που είκοσι χρόνια πριν προσπάθησαν να διαλύσουν το Κόμμα;! Και αν το επιχείρημά σας είναι ότι και πριν σαράντα χρόνια έκαναν το ίδιο, αλλά κάναμε την απόπειρα να συνυπάρξουμε μαζί τους πριν είκοσι χρόνια, τότε το σκεπτικό είναι αντιεπιστημονικό! Γιατί, αντί να βγάλουμε ιστορικά συμπεράσματα, θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε το ίδιο λάθος μέχρι που να καταφέρουν οι οπορτουνιστές αυτό που δεν κατάφεραν τις προηγούμενες φορές;!

Στη Λαϊκή Συμμαχία με πυρήνα τις Λαϊκές Επιτροπές, όποιος έχει καλές προθέσεις. Δεν έχει λόγο να τη φοβάται! Στη Λαϊκή Συμμαχία κι εμείς, με ποδαρόδρομο δίπλα στο λαό, για να του δώσουμε να καταλάβει ότι αυτή η εξουσία ανατρέπεται με επανάσταση, γιατί κανένας πλουτοκράτης δε θα μας δώσει το εργοστάσιό μας, που τώρα το κατέχει, χωρίς μάχη! Στο δρόμο για να πείσουμε και να εμπνεύσουμε το λαό. Να του δώσουμε να καταλάβει πως κυβερνήσεις σαν κι αυτές που συζητάνε οι διάφοροι «αριστεροί», είναι κυβερνήσεις εξαπάτησής του. Γιατί ακόμα κι αν του πετάξουν ένα ξεροκόμματο, υπό το βάρος της δράσης του κινήματος, αύριο όταν θα τον έχουν κοιμίσει, θα του το πάρουν πίσω διπλό! Αν δεν καταλαβαίνετε τι λέω κοιτάξτε την πρόσφατη ιστορία. Το ΚΚΕ δεν συμμετέχει σε τέτοιες διαχειριστικές του συστήματος διακυβερνήσεις. Δεν κυβερνά μαζί με το ξεπουλημένο συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ, που μετακόμισε όλο μαζί στο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το σύστημα έβλεπε πως ο δικομματισμός καταρρέει κι έτσι θα έπρεπε να βρεθεί άλλος διαχειριστής! Το ΚΚΕ δε συνεργάζεται με λαοπλάνους που πριν τις εκλογές λένε κατάργηση και μετά τις εκλογές διαπραγμάτευση! Στη Λαϊκή Συμμαχία, με ανθρώπους που μπορεί να μην είναι κομμουνιστές, που μπορεί να πίστεψαν τον έναν ή τον άλλον και να τους ψήφιζαν τόσα χρόνια, αλλά όχι με διεφθαρμένους και αντικομμουνιστές. Μ' αυτούς δεν μπορούμε!

Με τη Λαϊκή Συμμαχία, δίπλα στα καθημερινά προβλήματα του λαού, με στόχο την κατανόηση του στόχου απ' αυτόν, της αλλαγής της εξουσίας, της επανάστασης και του σοσιαλισμού. Γιατί δουλειά του Κόμματος είναι ο Σοσιαλισμός.

Το ΑΑΔΜ είναι βασική αρχή και δεν μπορεί ν' αλλάξει;! Ετσι το παρουσιάζουν μερικοί σύντροφοι!

Το Κόμμα δεν παραπέμπει την πάλη για το Σοσιαλισμό στο μέλλον, ούτε όσοι σύντροφοι δίνουν την καθημερινή μάχη. Τέτοια κουβέντα είναι απρέπεια γι' αυτούς!

Για την παράγραφο του Προγράμματος που αναφερόταν σε μεταβατική κυβέρνηση στα πλαίσια της αστικής εξουσίας, καλώς αφαιρέθηκε. Γιατί μπορεί σε μια διαδικασία κατάληψης της εξουσίας να χρειαστεί να γίνει μια τέτοια κυβέρνηση, ένας τέτοιος χειρισμός, αλλά αυτό είναι τακτική και δεν μπορεί να περιγράφεται λεπτομερώς, γιατί δυστυχώς παρεξηγείται ακόμα κι από συντρόφους! Δημιουργείται στάδιο και δεν υπάρχει στάδιο μεταξύ καπιταλισμού και σοσιαλισμού.

Γράφω τις τελευταίες γραμμές κάτω από «βροχή» φαγητών και έτσι αδυνατώ να προσαρμόσω στο σήμερα, την εμπειρία, την εν μέσω βομβών, του ΕΑΜ!

Το ερώτημα είναι: Είναι ή δεν είναι σωστές οι Θέσεις, στην κατεύθυνση της Σοσιαλιστικής Εξουσίας; Είναι. Η απαξίωση, λοιπόν, δεν βοηθά ούτε την ΚΕ, ούτε εμάς τους υπόλοιπους! Οι Θέσεις δεν χρειάζεται να περιγράψουν τα πάντα, όπως ζητούν μερικοί σύντροφοι. Γράφουν ήδη πολλά. Να δίνουν κατεύθυνση χρειάζεται. Τα υπόλοιπα θα τα λύσουμε έχοντας εμπιστοσύνη στη διαλεκτική σχέση ΚΟΒ και ΚΕ.


Σταύρος Μουμουλίδης
ΝΓ Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ