Σάββατο 30 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Για τις Θέσεις της ΚΕ

Ελπίζω ότι, οι ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του ΚΚΕ θα εκλαϊκεύσουν στο λαό ότι:

α) Το βασικό οικονομικό πρόβλημα και η κρίση του ελληνικού και του παγκόσμιου πλουτοκρατικού συστήματος (=καπιταλισμός), είναι το ουσιαστικό πρόβλημα της οικονομικής, μονοπωλιακής και επεκτατικής ένωσης (=τραστ) των πλουσίων(=ιμπεριαλισμός),

β) Οτι η πλουτοκρατία έφτασε στα όριά της, ότι η εποχή του μονοπωλιακής ένωσης των πλουσίων είναι η προηγούμενη μέρα της εποχής των κοινωνικών επαναστάσεων, της νίκης της επανάστασης της τάξης των μισθωτών εργατών (=προλετάριοι).

γ) Οτι η κρίση της πλουτοκρατίας «έφερε» τα Μνημόνια και όχι το αντίστροφο, και

δ) Οτι το επεκτατικό οικονομικό σύστημα - το μονοπωλιακό στάδιο της πλουτοκρατίας, υπάρχει τότε που οι τράπεζες συγχωνεύονται με το κεφάλαιο των μονοπωλιακών ενώσεων των βιομηχάνων (τραστ) για το μοίρασμα του κόσμου, προκαλώντας την βία και αντίδραση.

Αν δεν εκλαϊκεύσουμε τις οικονομικές ρίζες αυτού του φαινομένου, αν δεν εκτιμηθεί η πολιτική, κοινωνική διάσταση, δεν θα κάνουμε βήματα προς τα μπρος.

Το Κόμμα μας είναι ζωντανός οργανισμός και πρέπει να «επιτρέψουμε» να μπορεί να σχεδιάζει, και μεταξύ των Συνεδρίων, την πολιτικο-οικονομική δράση μας.

Η συζήτηση για «αντιιμπεριαλιστικό» ή «αντι-καπιταλιστικό» προσανατολισμό των αποφάσεων του Συνεδρίου, δεν είναι σοβαρή.

Χρειαζόμαστε σήμερα:

- Επιστημονικές Επιτροπές δίπλα στην ΚΕ για μεγαλύτερη επεξεργασία και καλύτερη εξειδίκευση των αποφάσεων σε κάθε τομέα ΔΡΑΣΗΣ.

- Να δυναμώσουμε τα επιχειρήματά μας, ώστε να δείχνουμε το δρόμο, να ξεσηκωθούν οι λαϊκές μάζες.

- Να αποδεικνύουμε με τα επιχειρήματά μας και πάνω απ' όλα με την ιστορία μας ότι ο πατριωτισμός είναι ταξικός. Να μη χαρίσουμε την ελληνική σημαία στους φασίστες και στους ναζί.

- Παντού και πάντα να προβάλλουμε το πλήρες όνομά μας (Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας).

- Με τα επιχειρήματά μας, να αντιπαλεύουμε παντού τις απόψεις των ηγεσιών των οπορτουνιστών. Πως ο ισχυρισμός τους ότι το επεκτατικό οικονομικό σύστημα - το μονοπωλιακό στάδιο της πλουτοκρατίας δεν είναι βαθμίδα της οικονομίας αλλά είναι πολιτική, είναι το σύνθημα της συμφιλίωσης της εργατικής τάξης, ακυρώνει την πάλη ενάντια στα τραστ και στις τράπεζες. Δεν θίγουν τη βάση του σάπιου οικονομικού συστήματος. Η θέση τους καταλήγει στον αστικό επανακαθορισμό, με μεταρρυθμίσεις μέσα στο σύστημα.

Οτι ενσωματώθηκαν στο σύστημα, απεμπόλησαν την προοπτική της ολικής ρήξης με την αστική εξουσία, υιοθέτησαν την «εργασιακή ειρήνη», δηλαδή την ειρηνική συνύπαρξη της αστικής και της εργατικής τάξης.

Να τους «απαγγείλουμε» την κατηγορία της απάτης, ξεφτίζουν τις βασικές αντιλήψεις του επιστημονικού σοσιαλισμού, συμπεριφέρονται σαν μεταπράτες και κυματοθραύστες της λαϊκής εξέγερσης.

- Να προπαγανδίσουμε - προωθήσουμε, ενθαρρύνουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ατομική πρωτοβουλία και ευθύνη, τη λαϊκή παρέμβαση και εγρήγορση, τη συσπείρωση, αξιοποιώντας τα πρώην μέλη και στελέχη του Κόμματος, συντρόφους που είναι διαθέσιμοι, ταγμένοι στον τίμιο αγώνα, στην υπόθεση του ξεσηκωμού.

- Οι Λαϊκές Επιτροπές να μην περιοριστούν σε επίπεδο Δήμου, Πόλης, αλλά να επεκταθούν ανά γειτονιά, ανά οικοδομικό τετράγωνο και πολυκατοικία, να αποτελέσουν τα φύτρα, τα προπλάσματα της Λαϊκής Συμμαχίας και Εξουσίας. Η εμπειρία μας από τη λειτουργία των Συνοικιακών Συμβουλίων, των Λαϊκών Συνοικιακών Συνελεύσεων, να αξιοποιηθεί με «ανάθεση» αρμοδιοτήτων και αποφάσεων για τοπικά - γενικά ζητήματα.

Δημιουργία Επιτροπών: ανέργων, ατόμων με αναπηρία, νέων, γυναικών, γιατρών, μηχανικών, δασκάλων και καθηγητών, πολιτισμού, περιβάλλοντος....

- Να αντιδράσουμε στην καταστροφή της Ελληνικής Γλώσσας, των Παραδόσεων, των ηθών και τα εθίμων μας, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος. Να αξιοποιήσουμε τις συναθροίσεις μεγάλου πλήθους στις εκκλησίες.

Να υπερασπιστούμε τη φυσιογνωμία του λαού μας, τον λαϊκό πολιτισμό που είναι ο καθρέφτης μας, τα δημοτικά τραγούδια την λαϊκή μουσική και τις παραδόσεις.

- Στην διαβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη (π.χ. Μαντούδι, Χαλκιδική, αλεξανδρούπολη... ), εταιρείες ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών,για να βγάλουν κέρδος, σπέρνουν ανεργία, μιζέρια και καταστροφή του περιβάλλοντος, διώχνουν τους αγρότες από τη γη τους, εξαφανίζουν την πανίδα και την χλωρίδα. Οι πολυεθνικές ακυρώνουν τον τουρισμό, αναγκάζουν σε μετανάστευση, τα πάντα μαραζώνουν, και το μέγεθος της καταστροφής είναι τέτοιο που έδαφος, υπέδαφος και υδροφόρος ορίζοντας, αέρας και θάλασσα καταστρέφονται. Βλάπτεται το σύνολο των κατοίκων των περιοχών σε διανομαρχιακό επίπεδο, γι' αυτό είναι απαραίτητη η παρουσία του Κόμματος με τα καλύτερα στελέχη, για την καθοδήγηση του αγώνα.

- Η καθολική συμμετοχή στην απεργία είναι αυτό που πρέπει να επιδιώκουμε και όχι η απεργιακή συγκέντρωση. Οταν γίνεται συγκέντρωση κεντρικά, Ομόνοια, αφήνουμε τους τόπους εργασίας. Κατά τη διάρκεια της απεργίας να γίνονται τοπικές συγκεντρώσεις σε κάθε συνοικία και δήμο, σε κάθε εργασιακό χώρο, σθεναρή περιφρούρησή της και κάλεσμα στην κεντρική συγκέντρωση το απόγευμα. Ετσι και η απεργία θα έχει μεγάλη συμμετοχή και το κάλεσμα στη συγκέντρωση θα έχει τεράστια επιτυχία.

- Εκατομμύρια μικρο-ιδιοκτήτες έχουν τεράστιο πρόβλημα και δεν έχει αναδειχθεί όσο έπρεπε από το Κόμμα. Οι τακτοποιήσεις - νομιμοποιήσεις «αυθαιρέτων» και «ημιυπαίθριων χώρων», «ενεργειακά» και άλλα «πιστοποιητικά», μπήγουν το μαχαίρι στο λαιμό του λαού, τον εξαναγκάζουν να ξαναπληρώσει για πράγματα που έχει χρυσοπληρώσει, και μετατρέπουν τους Μηχανικούς σε φοροεισπράκτορες.

Αν κατορθώσουμε να συνειδητοποιήσουν, ο λαός και οι εργάτες, τη θέση τους, τη δύναμή τους, την ιστορική αποστολή και τη δύναμη του ταξικού αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές, ότι παράγει τον πλούτο και έχει υποχρέωση να τον διεκδικήσει, μπορούμε να νικήσουμε.

Αυτό εξ άλλου μας δείχνει ο λαϊκός ξεσηκωμός, η Εθνική Αντίσταση, η Απελευθέρωση από τη φασιστική και ναζιστική κατοχή. το ΕΑΜ, η ΕΠΟΝ, ο ΕΛΑΣ... δημιουργήθηκαν από μια «χούφτα» σ. Κομμουνιστών, κατάφεραν να εμφυσήσουν την αξία, τα ιδανικά της νιότης του κόσμου.

Επίσης η Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, η επικράτηση των Μπολσεβίκων του Λένιν, με εκλογικό ποσοστό περίπου ίδιο με σημερινό του Κόμματός μας.

Η Οκτωβριανή Επανάσταση είναι το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός των δύο τελευταίων αιώνων της παγκόσμιας Ιστορίας. Πρέπει με όλες τις δυνάμεις μας να αναδείξουμε τι έγινε στην Σοβιετική Ενωση.

Σύντροφοι, πρέπει να πιστέψουμε και να το μεταδώσουμε στον κόσμο ότι η επανάσταση έχει αρχίσει. Η μεγάλη περιπέτεια του μαρξισμού - λενινισμού ξεκίνησε.

Αναδεικνύοντας τη δύναμη της επανάστασης απεγκλωβίζουμε τις μάζες από το κυνήγι της αριστερής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

«Εμείς αρχίσαμε αυτό το έργο. Πότε ακριβώς, σε πόσο χρονικό διάστημα, οι προλετάριοι ποιανού έθνους θα αποτελειώσουν το έργο αυτό δεν είναι το ουσιαστικό ζήτημα. Το ουσιαστικό είναι ότι ο πάγος έσπασε, ο δρόμος άνοιξε, ότι ο δρόμος χαράχτηκε». (Λένιν).

ΥΓ:1 Ας αναγνωρίσουμε, τουλάχιστον, στην ΓΓ, ΚΕ, ΠΓ ότι σήμερα συμμετέχουμε στο διάλογο αυτόν, γιατί Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι το ΚΟΜΜΑ...!

ΥΓ: 2 Σύντροφοι, επειδή ο συνεδριακός διάλογος «συμπεριλαμβάνει ... τους φίλους, οπαδούς του Κόμματος, ... πολιτική ανατροπή», πρέπει αυτό να γίνει πράξη. Να υπάρξει δηλαδή αντιπροσώπευσή τους, στο Συνέδριο με ένα ποσοστό π.χ. 2%, δικαίωμα ομιλίας, μετά από «εκλογή» από ένα σώμα που μπορεί να είναι ανά Νομό ή Περιφέρεια.


Βαγγέλης Καραγιώργος
Περιστέρι Αττικής


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ