Παρασκευή 29 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Απεργιακή συγκέντρωση για εφημερίες και προσλήψεις

Η χτεσινή κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας
Η χτεσινή κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας
Απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας έκαναν χτες γιατροί των νοσοκομείων του Λεκανοπεδίου, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μη γίνουν συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κατάργηση κλινών.

Σε μια σειρά νοσοκομεία οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Υγείας, Στ. Πεντέα, ο οποίος επικαλέστηκε γραφειοκρατικά κωλύματα και δεσμεύτηκε πως με σχετική τροπολογία θα πληρωθούν το επόμενο διάστημα οι εφημερίες από τον Οκτώβρη του 2012 και μετά. Ωστόσο, υπάρχουν νοσοκομεία όπου οφείλονται στους γιατρούς εφημερίες και πριν τον Οκτώβρη, ενώ στους γιατρούς των νοσοκομείων του ΙΚΑ που συγχωνεύτηκαν με άλλα νοσοκομεία οφείλονται οι εφημερίες όλου του έτους 2012. Δηλαδή, σε ορισμένα νοσοκομεία και έχει αυξηθεί ο αριθμός των γιατρών μετά τη συγχώνευσή τους και έχει μειωθεί στο μισό το κονδύλι για τις εφημερίες!

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εκπροσώπους του υπουργείου να παρακάμψουν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα και να πληρωθούν τώρα οι εφημερίες αλλιώς θα γενικευτούν οι επισχέσεις εργασίας, να δοθούν συμπληρωματικά κονδύλια εφημεριών αλλά και οι εφημερίες εκτός πλαφόν να μην πληρώνονται από τα ίδια έσοδα των νοσοκομείων, δηλαδή από το χαράτσωμα των ασθενών. Τόνισαν ακόμα στη συνάντηση ότι με το κλείσιμο και την υποβάθμιση νοσοκομείων του ΙΚΑ και άλλων μικρού και μεσαίου μεγέθους νοσοκομείων οι ασθενείς που δεν έχουν να πληρώσουν θα στοιβάζονται στις εφημερίες των μεγάλων νοσοκομείων και στα εξωτερικά ιατρεία, οπότε το πρόβλημα θα οξυνθεί περισσότερο.

Η ΔΗΠΑΚ Γιατρών και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Υγεία καλούν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με τα λαϊκά στρώματα, που χτυπιούνται από την πολιτική που έχει μετατρέψει την Υγεία σε εμπόρευμα. Σημειώνουν ότι ο αγώνας για γιατρούς με δικαιώματα συνδέεται άμεσα με τον αγώνα για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε χτες πως κατατέθηκε στη Βουλή διάταξη για την αναδρομική εξόφληση των εφημεριών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαντούν αγωνιστικά στην τρομοκρατία(2013-03-09 00:00:00.0)
Απέσπασαν αγωνιστικά το κονδύλι για τις εφημερίες(2012-08-14 00:00:00.0)
Τρομοκρατική εξέταση σε βάρος 88 γιατρών(2011-12-02 00:00:00.0)
Επίσχεση εργασίας ξεκίνησαν οι γιατροί(2010-03-16 00:00:00.0)
Γιατρός δούλευε συνεχώς 100 ώρες(2009-12-15 00:00:00.0)
Επίσχεση εργασίας των ειδικευομένων(2004-07-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ