Παρασκευή 29 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τους πείραξε η κατακραυγή και... φωνάζουν

Παπαγεωργίου Βασίλης

Πάει πολύ οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζουν ότι το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών συμπορεύεται με τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ στη ΔΟΕ!

Χτες, η εφημερίδα «Αυγή» έγραφε πως «η πλειοψηφία της ΔΟΕ, αλλά με πρωτεργάτη το ΠΑΜΕ, το οποίο εδώ και καιρό συμπορεύεται με τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ, σε μια προσπάθεια ανακοπής της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού που έχει προκαλέσει η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία κατηγορούν το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς για προσπάθεια διάσπασης και διαίρεσης της ενότητας των εκπαιδευτικών»!

Ποιοι τα λένε αυτά; Οι ίδιοι που εδώ και χρόνια συμπορεύονται σε αμέτρητα συνδικάτα και ομοσπονδίες με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, προωθώντας τη λογική του μικρότερου κακού. Είναι οι ίδιοι που στην εκπαίδευση πατάνε και σε δύο βάρκες κι εμφανίζονται μαζί την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ (στην ΟΛΜΕ), εδώ και χρόνια, χέρι - χέρι για την αυτοαξιολόγηση και μια σειρά ζητήματα.

Αυτό, όμως, που φαίνεται πως τους πείραξε εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ είναι πως πολλά πρωτοβάθμια σωματεία (ΕΛΜΕ και Σύλλογοι) έχουν υιοθετήσει ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο καταγγέλλεται το καπέλωμα που πάνε να προωθήσουν με την πρόταση για... αριστερή ΔΟΕ. Το ψήφισμα αυτό υιοθέτησε και το ΔΣ της ΔΟΕ. Αυτό είναι συμπόρευση;

Καλύτερη απάντηση δίνει η ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: «Είναι άλλο πράγμα να παλεύεις να δυναμώσει ο ταξικός προσανατολισμός του κινήματος, η μαζικοποίηση και η δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων, με την ουσιαστική συμμετοχή των μελών τους, ο πόλεμος με την κυβέρνηση, την ΕΕ και την εργοδοσία κι άλλο πράγμα να παλεύεις να καπελώσεις το κίνημα για να το θέσεις στην υπηρεσία της κυβερνητικής διαχείρισης (τα συνδικάτα της αριστεράς στην υπηρεσία της κυβέρνησης της αριστεράς)»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ