Παρασκευή 29 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αλληλεγγύη στους αγώνες της κυπριακής νεολαίας

Ανακοίνωση συμπαράστασης και από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας

Με μαζικές διαδηλώσεις, μαθητές και φοιτητές στην Κύπρο υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, απαιτούν «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», αντιπαλεύουν τις προσπάθειες παρεμπόδισης της συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις. Μήνυμα αλληλεγγύης στη νεολαία της Κύπρου στέλνει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ. Αναλυτικά τονίζει τα εξής:

«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις της κυπριακής νεολαίας. Οι μαθητές και οι σπουδαστές στο πλευρό του εργαζόμενου λαού διεξάγουν ένα δίκαιο αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που προωθούν από κοινού η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι αστικές κυβερνήσεις. Οι εξελίξεις οι ίδιες χρεοκόπησαν και το "ναι" της υποταγής στα αντιλαϊκά μέτρα αλλά και το κούφιο "όχι" της κυπριακής βουλής.

Σήμερα για όλους τους λαούς των κρατών - μελών της ΕΕ αποδεικνύεται ότι αυτή η ένωση είναι μια λυκοσυμμαχία, που δε θα μπορούσε να γίνει ποτέ φιλολαϊκή.

ΑΓΩΝΑΣ - ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Για τους νέους των εργατικών λαϊκών οικογενειών μόνο ένας δρόμος οδηγεί σε δίκαιο μέλλον: Αυτός της οργάνωσης και του αγώνα, της ρήξης με την πολιτική των μονοπωλίων, της αποδέσμευσης από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις όπως η ΕΕ. Ο δρόμος της ανατροπής του συστήματος που γεννάει κέρδη για μία χούφτα καπιταλιστές και από την άλλη φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, ακριβοπληρωμένη αμάθεια, για το λαό και τα παιδιά του.

Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!».

  • Μήνυμα στους Κύπριους μαθητές έστειλε και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, όπου μεταξύ άλλων σημειώνει: «Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και πρέπει να στοχεύει αυτούς που πραγματικά ευθύνονται. Τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΔΝΤ, των μονοπωλίων και στους πολιτικούς υπηρέτες τους. Ολους αυτούς που υπερασπίζονται το σημερινό άθλιο σύστημα, με τις κρίσεις, με τη φτώχεια, με την εξαθλίωση. Ολοι αυτοί είναι απέναντι στους λαούς της Ελλάδας και της Κύπρου, στους λαούς της Ευρώπης. Να μας βρουν απέναντί τους. Συνεχίζουμε μαζί σας! Τον ανυπότακτο αγώνα μέσα και έξω από τα σχολεία, μαζί με όλο το λαό, για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα».

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ