Παρασκευή 29 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Απάντηση στις προσπάθειες ποινικοποίησης και τρομοκράτησης

Κινητοποίηση για να μην προχωρήσει η δίωξη συμφοιτητών τους

Από την προχτεσινή κινητοποίηση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Από την προχτεσινή κινητοποίηση στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Κινητοποίηση ενάντια στις προσπάθειες τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος έκανε την Τετάρτη ο Σύλλογος Φοιτητών Φυσικού Πανεπιστημίου Κρήτης. Εκείνη την ημέρα το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών καλούσε σε απολογία εκ νέου 12 φοιτητές του Τμήματος Φυσικής επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση ώστε να μη χαθεί η εξεταστική του Σεπτέμβρη του 2011, λόγω της κατάληψης που είχε γίνει ενάντια στο νόμο - πλαίσιο. Λόγω της μεγάλης συμμετοχής όλων των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο το Πειθαρχικό Συμβούλιο αναβλήθηκε και δεν μπόρεσε να πάρει καμία καταδικαστική απόφαση σε βάρος των 12 φοιτητών.

Οι επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ έκαναν εξαρχής ξεκάθαρο ότι απαιτείται οργανωμένη και συλλογική απάντηση απέναντι στην ποινικοποίηση των αγώνων και την τρομοκρατία του φοιτητικού και εργατικού κινήματος και ότι η δίωξη των 12 φοιτητών του Φυσικού δεν είναι μια προσωπική δίωξη σε βάρος του καθενός, αλλά είναι επίθεση ενάντια στο φοιτητικό κίνημα από μερίδα καθηγητών που αμέσως εφάρμοσε το νόμο πλαίσιο και που θέλει το φοιτητή υποταγμένο στα συμφέροντα των επιχειρήσεων και με σκυμμένο το κεφάλι.

Η Γραμματεία Ηρακλείου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σε ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων: «Οπου δυσκολεύεται, η κυβέρνηση, να περάσει ανώδυνα και χωρίς αντιδράσεις αυτήν την πολιτική προχωράει σε καταστολή και ποινικοποίηση του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος. Οποιος σηκώνει ανάστημα θα καταστέλλεται. Αυτό θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση και γίνεται ξεκάθαρο από μια σειρά εργασιακούς χώρους αλλά και χώρους εκπαίδευσης που, όπου δεν πιάνει το καρότο, πιάνει το μαστίγιο!». Καλεί επίσης τους φοιτητές που διώκονται να μην απολογηθούν και να υπάρξει συλλογική απάντηση. «Τα μέλη του ΔΣ και αγωνιστές φοιτητές δε λογοδοτούν σε κανέναν παρά μόνο στους συμφοιτητές τους. Οι φοιτητές δεν ενέργησαν ατομικά αλλά συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικής. Καλούμε όλους τους Φοιτητικούς - Σπουδαστικούς Συλλόγους, όλους τους φοιτητές - σπουδαστές να πάρουν απόφαση καταδίκης της διαδικασίας του Πειθαρχικού», τονίζει.

Για το ίδιο θέμα, Ερώτηση κατέθεσαν προς τον υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής και Γ. Γκιόκας, οι οποίοι κάνουν λόγο για αντιδραστική κίνηση που εντάσσεται στα πλαίσια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του φοιτητικού και συνολικότερα του λαϊκού κινήματος και ζητούν να μην υπάρξουν κυρώσεις για τους 12 φοιτητές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ