Παρασκευή 29 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Για τις Θέσεις της ΚΕ του Κόμματος

Σελ. 16 κεφ. 23. και Σελ. 18 κεφ. 25

Τεράστια ήταν και η συμμετοχή στην 48ωρη απεργία 28 και 29 Ιούνη του 2011 μετά από ένα περίπου μήνα εκδήλωσης του κινήματος των Αγανακτισμένων, όπου τέλειωσε άδοξα με το μπάχαλο στις 29/06/2011 όταν ψηφιζόταν το μνημόνιο 1. Από το κίνημα αυτό βγήκαν και κάποια θετικά τα οποία δεν πρέπει να τα υποτιμάμε:

Κάποιος κόσμος βγήκε στους δρόμους και σηκώθηκε από τον καναπέ του για πρώτη φορά, ή μετά από πολλά χρόνια εγκλωβισμένος στην αδράνεια και συνεχίζει να διαδηλώνει και να παλεύει.

  • Πέρασε από εκεί έστω και για λίγο από περιέργεια πάνω από 2.500.000 κόσμος σε όλο εκείνο το διάστημα.
  • Λόγω της «απαγόρευσης» να συμμετάσχει το ΚΚΕ στην πλατεία, έκανε και το δικό μας το Κόμμα αγωνιστικότερο με πιο πολύ πείσμα.
  • Εξέφρασε την αγανάκτηση και την απειλή σε ατομικό επίπεδο για ανάδειξη και της ατομικής ευθύνης του κάθε βουλευτή που θα ψήφιζε το Μνημόνιο, δηλ. την υποταγή και την παράδοση της χώρας στους τοκογλύφους για να σωθεί η πλουτοκρατία όπως και δυστυχώς έγινε.
  • Εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι η ένσταση του ΚΚΕ για το κίνημα των αγανακτισμένων, ήταν σωστή. Δεν υπήρξε ταξικός προσδιορισμός και πιθανόν και ύποπτη η διοργάνωσή του.

Σελ. 17 κεφ. 24 και Σελ. 18 κεφ. 25 και Σελ.44 κεφ. 66

Ενοχλεί πολύ η λέξη «μάζες». Ισως να αντικατασταθεί από Λαό, Λαϊκά στρώματα κ.α. για να είναι σεβαστή η κάθε προσωπικότητα του καθενός που συμμετέχει στους αγώνες. Η συμμαχία αντίστασης μπορεί να διευρυνθεί και με άλλες υγιείς δυνάμεις όπως π.χ. οι Λαϊκές Συνελεύσεις των γειτονιών που κάνουν παρόμοια δουλειά με τις Λαϊκές Επιτροπές. Σελ.22 κεφ. 28 ΣΤ΄Δεν είναι ψευδές ότι ένα μεγάλο φιλέτο από την καταστροφή της Ελλάδας επωφελείται η Γερμανία, αφού η ίδια η Μέρκελ παραδέχτηκε στον Λαό της: να μην ανησυχούν για την βοήθεια που προσφέρουν στην Ελλάδα, αφού η Γερμανία έδωσε «μόνο» 15 δισ. ευρώ και θα εισπράξει 68 δισ. ευρώ! Δυστυχώς σε ένα μέρος του Λαού μας κυρίως στους αγρότες, το «πατρονάρισμα» της Γερμανίας λειτούργησε θετικά και έδωσε την ραγιάδικη ελπίδα ότι: καλύτερα να μας αναλάβουν η Γερμανοί και να γίνει ο αγροτικός τομέας όπως στη Γερμανία που οι αγρότες ...ευημερούν..!Επιπλέον, η Γερμανία θέλει να εισβάλει με αυτόν τον τρόπο και απαιτεί να γίνει όλη η Ελλάδα ΕΟΖ με κινεζοποιημένους μισθούς για να κάνει «επενδύσεις». Την αθλιότητα αυτή την υποστηρίζουν και άλλοι όπως ο Τζήμερος που πρότεινε να δουλεύουν οι μετανάστες από τρίτες χώρες με 10 δολάρια το μήνα και οι «επενδύσεις» να είναι μόνο γερμανικές!

Σελ. 30 κεφ. 40, Σελ. 35 κεφ. 48, Σελ. 50 κεφ. 68

Προτείνω επίσης να επαναλειτουργήσει το ελεύθερο πανεπιστήμιο των Μαρξιστικών Σπουδών που υπήρχε μέχρι τη δεκαετία του ΄80. Με όσα παλαιά μέλη του Κόμματος έχω μιλήσει μου έχουν πει τα καλύτερα λόγια για τη δράση αυτή, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του ΚΚΕ στην επιμόρφωσή τους και αυτό να επεκταθεί σε όσο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

Σελ. 42 κεφ. 59

Οι διαπιστώσεις είναι απόλυτα σωστές για το «νέο δίπολο», αλλά πιστεύω πως αν το κόμμα μας δεν έκανε επικοινωνιακά λάθη, και αντιμετώπιζε τον ΣΥΡΙΖΑ επιθετικά και τον απογύμνωνε από τις «μπαρούφες» που έλεγε για «Κυβέρνηση της Αριστεράς με Πρωθυπουργό την Αλέκα Παπαρήγα», το ΚΚΕ θα είχε ανεβάσει τα ποσοστά του και ίσως να είχε αυτά που έχει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Και πραγματικά, η κατάσταση θα ήταν τώρα πολύ διαφορετική στο κίνημα.

Σελ. 44 κεφ. 60

Το ΚΚΕ έχει μια μεγάλη παρακαταθήκη: την Θρυλική Ιστορία του ΚΚΕ 1941-1945 του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ. Την καρπώνονται άλλα κόμματα ως ...δική τους!! Σίγουρα το τελευταίο διάστημα γίνεται κάποια προσπάθεια με διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες πρέπει να κλιμακωθούν και να γίνει παράδειγμα σε όλο τον Λαό ο ηρωισμός και η παλικαριά των ηρώων της Θρυλικής Εθνικής Αντίστασης του ΕΑΜ του ΕΛΑΣ και του Εθνικού Ηρωα των Ελλήνων (πλέον και όχι μόνο του ΚΚΕ) πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ!!

Προκάλεσε μεγάλη απογοήτευση σε πολλούς ΕΛΑΣίτες που είναι ακόμη εν ζωή, αλλά και οργή για τη μη απονομή της Κομματικής Ιδιότητας! Νομίζω ότι αυτό πρέπει να διορθωθεί, όχι μόνο για τον ΑΡΗ, αλλά και όλους τους μαχητές εκείνης της περιόδου 1940-1950, που διαγράφηκαν, ή παραγκωνίστηκαν από το Κόμμα και πέθαναν με τον καημό ότι το Κόμμα δεν τους ξανααγκάλιασε, όπως πχ. τον Ανδρέα Τζίμα (Σαμαρινιώτης).

Ετσι άλλα κόμματα τους τιμάνε και κάνουν και εκδηλώσεις μνήμης όπως π.χ. για τον Πλουμπίδη που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα.

Στην πορεία του Πολυτεχνείου 17/12/2012 άκουσα ένα πολύ ωραίο σύνθημα από φοιτητές το οποίο προτείνω να το υιοθετήσουμε: «ΛΑΕ ΘΥΜΙΣΟΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ Ο ΑΡΗΣ ΤΟ ΕΑΜ ΚΑΙ Ο ΕΛΑΣ»!

Για το Καταστατικό του Κόμματος

Σελ. 85 άρθρο 13

Στην Κεντρική Επιτροπή, η κομματική ηλικία να είναι στα 5 χρόνια για να υπάρξει πνεύμα ανανέωσης.

Σελ. 94 άρθρο 43

Οι άνεργοι να εξαιρούνται συνδρομής, και να συνδράμει η ΚΟΒΑ για την επιβίωσή τους, όπως ήδη έχει ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια από τις Λαϊκές Επιτροπές!

ΥΣ:

Δυστυχώς, το μεγαλύτερο επίτευγμα των τροϊκανικών Κυβερνήσεων από το 2009 έως σήμερα είναι ότι κατάφεραν:

Να διχάσουν όλη την κοινωνία και η μία κοινωνική τάξη να κατηγορεί για την κρίση την άλλη. Π.χ. Οι αγρότες τους Δημοσίους Υπαλλήλους, οι Δημόσιοι Υπάλληλοι τους αγρότες, οι φορτηγατζήδες τους ταξιτζήδες, οι ταξιτζήδες τους περιπτεράδες κ.ο.κ.

  • Με την αρωγή της καλοπληρωμένης προπαγάνδας των αστικών καναλιών και Τύπου, την προδοσία των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, τον κοινωνικό αυτοματισμό, κατάφεραν να κάνουν ένα μεγάλο μέρος της εργατικής τάξης όχι μόνο να μην αντιδρά, αλλά και ραγιάδικα να δέχονται ταπεινωτικά τις μειώσεις μισθών, (όπως πρόσφατα στη ΓΣ του ΣΕΗ), τις απολύσεις, διότι νομίζει ότι δεν γίνεται «διαφορετικά» και πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα..!
  • Μειώθηκε πάρα πολύ η αξιοπιστία του κόμματος από τις απολύσεις που έγιναν και γίνονται στην «Τυποεκδοτική» και «902» και όλη η επίπονη αγωνιστική προσπάθεια πάει χαμένη. Μήπως θα έπρεπε να παραμείνουν στο κόμμα οι απολυμένοι σε άλλες δραστηριότητες όπως αναφέρθηκε από εκπρόσωπο του Κόμματος καθαρά μέσα στην Βουλή τον Νοέμβρη του 2012;

ΕΠΙΣΗΣ, ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΩ:

Ηδη ετοιμάζονται οι Τράπεζες να κάνουν κατασχέσεις περιουσιών. Να γίνουν οργανωμένες ομάδες περιφρούρησης σε όλες τις γειτονιές για να αποκρουστεί αυτή η αθλιότητα με όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη κοινωνική συμμαχία!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ


Δημήτρης Μπάτης
Φίλος του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ