Τετάρτη 27 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δείξε μου τους φίλους σου...

Γρηγοριάδης Κώστας

Δε χάνει την ευκαιρία ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας να «βαφτίσει» συμμάχους πολιτικές δυνάμεις που έχουν δώσει εξετάσεις με επιτυχία στην αστική διαχείριση, στις χώρες όπου περιοδεύει τον τελευταίο καιρό. Μετά τον Ομπάμα και τα εγκώμια στην πολιτική του, με τα γνωστά ολέθρια για το λαό των ΗΠΑ αποτελέσματα... Μετά τις εκκλήσεις στη γερμανική σοσιαλδημοκρατία να αντιληφθεί πλέον ότι συνομιλητής της στην Ελλάδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, στη γνωστή γερμανική σοσιαλδημοκρατία που ισοπέδωσε εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα... Ηρθε και η σειρά των «Εργατικών» της Αγγλίας!

Ο Αλ. Τσίπρας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο περιοδικό «New Statement» ρωτήθηκε ποιοι είναι οι πολιτικοί σύμμαχοί του στη Βρετανία και απαντά δίχως περιστροφές: Οι Εργατικοί! Των οποίων φυσικά σπεύδει να πλέξει το εγκώμιο: «Παρακολουθούν την κατάσταση στενά και τολμώ να πω ότι είναι από τα λίγα κόμματα εξουσίας με τα οποία μοιραζόμαστε πολλές κοινές θέσεις και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία».

Αναφέρεται φυσικά στους Εργατικούς του Μπλερ και του Μπράουν, που επί των ημερών τους ψηφίστηκαν ένα σωρό αντεργατικά μέτρα, καταχρεώθηκαν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες, διαλύθηκαν η Παιδεία και η Υγεία, αυξήθηκαν τα δίδακτρα στα ΑΕΙ... Στους Εργατικούς που έγιναν συνώνυμο της σφαγής στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.

Κοντά σ' αυτούς νιώθει ο Αλ. Τσίπρας, και στην ερώτηση αν μπορεί να υπάρξει συνεργασία, προσθέτει: «θα εξαρτηθεί από το πόσο τολμηρός ο Εντ Μίλιμπαντ προτίθεται να γίνει και ειδικά την κρίσιμη στιγμή: Κατά τη διάρκεια των ερχόμενων εκλογών όταν η πίεση από τα κατεστημένα ΜΜΕ και τους ολιγάρχες στη Βρετανία ξεκινήσουν να λένε για τον "κόκκινο δράκο" που ήρθε να καταρρακώσει το Σίτι και να μας παρασύρει στον πληθωρισμό και τη φτώχεια»...


Παπαγεωργίου Βασίλης

Λες και πρόκειται για πολέμιους της «ολιγαρχίας» και όχι για πιστούς υπηρέτες των συμφερόντων της, απ' τους πιστότερους στη Μ. Βρετανία, καθώς η διαδρομή του συγκεκριμένου κόμματος διατρέχει σχεδόν έναν αιώνα, στη διάρκεια του οποίου έκανε τα πάντα για να προωθήσει τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ