Παρασκευή 22 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βάναυση παραποίηση της εικόνας της Κούβας

Το ντοκιμαντέρ «Απαγορευμένες φωνές» που προβάλλεται στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος

Τη βάναυση παραποίηση της αλήθειας και της εικόνας της Κούβας, μέσα από το 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και την προβολή της ταινίας «Απαγορευμένες Φωνές» της Μπάρμπαρα Μίλερ, καταγγέλλει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στη ζωή και δράση τριών γυναικών bloggers, της Κουβανής Γιοανί Σάντσες, της Ιρανής Φαρνάζ Σεϊφί και της Κινέζας Ζενγκ Τζινγιάν.

Οπως καταγγέλει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, «το συγκεκριμένο φιλμ υπηρετεί την αμερικάνικη εκδοχή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα ενάντια στις χώρες που δεν έχουν την έγκριση των Αερικάνων ιμπεριαλιστών. Ενδεικτικό της αντικειμενικότητας του ντοκιμαντέρ είναι ότι χρησιμοποιεί ομιλίες των Χίλαρι Κλίντον και Μισέλ Ομπάμα ως μέρος της επιχειρηματολογίας του.

Είναι φανερό ότι με την προβολή του ντοκιμαντέρ και τον καταιγισμό της αντισοσιαλιστικής και φίλοϊμπεριαλιστικής προπαγάνδας επιχειρείται να πληγούν τα αισθήματα αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς της Ελλάδας και της Κούβας, να αμαυρωθεί η πραγματική εικόνα της Κούβας, να δικαιολογηθούν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι σχεδιασμοί ενάντια σε χώρες και λαούς που δεν υπακούν στα καλέσματα των ιμπεριαλιστών.

Πληροφορούμε τους διακινητές αυτής της προπαγάνδας ότι ο λαός της Κούβας, σύσσωμος, στηρίζει τη σοσιαλιστική, επαναστατική Κούβα και τις πρωτόγνωρες κατακτήσεις της, ότι όσο και αν είναι καρφί στο μάτι του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, αποτελεί φάρο για τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και όλον τον κόσμο.

Την ίδια ώρα οι λαοί της Ελλάδας, της Κύπρου και όλης της περιοχής γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση: συντριβή του λαϊκού εισοδήματος και των λαϊκών κατακτήσεων, καταστολή, καταλήστευση λαών και χωρών, στρατιωτικές επεμβάσεις και χιλιάδες αθώα θύματα. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης και όλο τον ελληνικό λαό να καταδικάσει τη μαύρη ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, που προετοιμάζει νέα δεινά για τους λαούς και δικαιολογεί ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ