Πέμπτη 21 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σκόπιμη παραπληροφόρηση από το «ΠΑΡΟΝ»;

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Εναντίον σκηνοθετών και ηθοποιών και υπέρ του ΕΣΡ ο 902 TV!» έλεγε ο τίτλος ενός ρεπορτάζ στο «ΠΑΡΟΝ της Κυριακής», όπου κυριαρχούσαν οι μισές αλήθειες και η παραπληροφόρηση, ενώ, δεν παρέλειπε να συσχετίσει την παρέμβαση του «902» στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), με την πρόσφατη άνοδό του στην ψηφιακή πλατφόρμα της «Dijea»...

Ποια είναι η αλήθεια; Την Τρίτη, 12 Μάρτη, εκδικάστηκε στο ΣτΕ αγωγή της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος - Ακροάματος και του Μικρού Σωματείου για τη Διάδοση της Ταινίας Μικρού Μήκους, κατά του ΕΣΡ, ζητώντας την ανάκληση των αδειών όλων των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, ανάμεσά τους και του «902». Ο λόγος, για τον οποίο ζητείτο η ανάκληση, ήταν η μη καταβολή του 1,5% του ετήσιου τζίρου των καναλιών υπέρ του ελληνικού κινηματογράφου.

Στην παρέμβασή του, ο εκπρόσωπος του «902», αφού σημείωσε την υποστήριξη του σταθμού στο 1,5% για την ενίσχυση του ελληνικού κινηματογράφου, τόνισε, ότι ενδεχόμενη απόφαση για ανάκληση της άδειας του «902» θα ήταν κατάφωρα άδικη, αφού - εκτός των άλλων - ποτέ δεν υλοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τη σχετική νομοθεσία διαδικασίες για την καταβολή της εισφοράς, την οποία ποτέ ο σταθμός δεν αρνήθηκε.

Απ' όλ' αυτά γίνονται πολύ καθαρά τα εξής:

Πρώτον,ο «902» στήριξε το αίτημα των σωματείων για την ενίσχυσή τους με την καταβολή του 1,5% από τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Δεύτερον, τα ΔΣ των σωματείων των καλλιτεχνών στράφηκαν ενάντια στον «902» με τη συγκεκριμένη αγωγή και όχι το αντίθετο.

Τρίτον, ο «902», απλά και μόνον, υποστήριξε το στοιχειώδες δικαίωμά του να συνεχίσει να εκπέμπει και τίποτε άλλο.

Γιατί, λοιπόν, η παραπληροφόρηση και η δημιουργία εντυπώσεων; Μήπως, επειδή έτσι συμφέρει τα σχετικά με τα ΜΜΕ πολιτικά παιγνίδια και ανταγωνισμούς του διαμορφούμενου νέου διπολισμού στο πολιτικό σκηνικό της χώρας;


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org