Πέμπτη 21 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
35ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ
Αλλοι σε διάλογο με τους εργάτες και άλλοι με το κεφάλαιο
  • Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες του συνεδρίου στην Αλεξανδρούπολη
  • Περιοδείες σε χώρους δουλειάς και εκδηλώσεις από τα στελέχη του ΠΑΜΕ

Με εκδηλώσεις και περιοδείες στελεχών του ΠΑΜΕ σε χώρους δουλειάς σε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, οι ταξικές δυνάμεις δίνουν το δικό τους στίγμα και περιεχόμενο στο 35ο συνέδριο της ΓΣΕΕ που γίνεται στην Αλεξανδρούπολη, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν σήμερα και ολοκληρώνονται την Κυριακή με την εκλογή των νέων οργάνων της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Οι εκδηλώσεις και περιοδείες αρχίζουν σήμερα, Πέμπτη, και περιλαμβάνουν: Περιοδεία στελεχών του ΠΑΜΕ στον ΟΑΕΔ της Καβάλας στις 4 μ.μ. Στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Εσπέρια» θα γίνει εκδήλωση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής Ανέργων του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων με θέμα «Ανεργία και Νεολαία».

Αύριο, Παρασκευή, στις 3 μ.μ., θα γίνει περιοδεία στον ΟΑΕΔ της Αλεξανδρούπολης, από στελέχη του ΠΑΜΕ, και στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου της πόλης διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων - Ανεργία». Περιοδεία στη φαρμακοβιομηχανία ΦΑΡΜΑΤΕΝ στις Σάπες του Ν. Ροδόπης, στις 11 π.μ. Η Ομοσπονδία Ιματισμού διοργανώνει σύσκεψη με εργαζόμενους του κλάδου από τα εργοστάσια της Ξάνθης, στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης. Το κλαδικό Σωματείο επεξεργασίας γάλακτος Ν. Ξάνθης θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση με την παρουσία εκπροσώπου της Ομοσπονδίας Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης. Περιοδείες από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εμπορίου - Επισιτισμού μαζί με τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης και το Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Εβρου την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μάρτη σε χώρους δουλειάς των κλάδων Εμπορίου - Τουρισμού. Στην Κομοτηνή θα γίνουν περιοδείες στα εργοστάσια του κλάδου Τύπου - Χάρτου από στελέχη της Ομοσπονδίας.

Στον αντίποδα αυτών των εκδηλώσεων, που αναζητούν την ανάδειξη των προβλημάτων των εργαζομένων και των αιτιών τους, αλλά και την ταξική διέξοδο που προτείνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και στην εκμετάλλευση, στο συνέδριο της ΓΣΕΕ έχει προσκληθεί και θα «παρελάσει» όλη η αφρόκρεμα της διεθνούς συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την έναρξη του 35ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ θα κηρύξει η γγ της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας, Σ. Μπάροου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και η γγ της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ), Μπ. Σεγκόλ, εκπρόσωποι και οι δύο συνδικαλιστικών μηχανισμών που έχουν ταχθεί στην υπηρεσία των παγκόσμιων μονοπωλιακών ομίλων, βρίσκονται σε διασύνδεση με διεθνείς καπιταλιστικούς οργανισμούς (Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, Ευρωπαϊκή Ενωση) και απροκάλυπτα κηρύττουν το αντεργατικό ευαγγέλιο της ταξικής συνεργασίας και της υποταγής των συνδικάτων στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Επικίνδυνος ο ρόλος της πλειοψηφίας

Μια πολιτική άλλωστε που με συνέπεια ακολουθεί και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αναδεικνύοντας την «ανταγωνιστικότητα» και την καπιταλιστική «ανάπτυξη» ως τις καθοδηγητικές αρχές στις οποίες πρέπει να υποτάξουν τα συμφέροντά τους οι εργάτες. Η στρατηγική αυτή αναδείχτηκε για άλλη μια φορά, χτες, στη συνέντευξη που παραχώρησε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία, αναπαράγοντας τις γνωστές προπαγανδιστικές κορόνες περί «κατοχής», ξιφουλκώντας κατά της Μέρκελ και της «γερμανικής μπότας», επιδιώκει να αποκρύψει ότι όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται κάτω από την μπότα του κεφαλαίου. Την ίδια ώρα βέβαια εκθειαζόταν ο «κοινωνικός διάλογος» με το κεφάλαιο ως «το εργαλείο της δημοκρατίας»! Αυτής δηλαδή της δημοκρατίας όπου νόμος είναι τα κέρδη των μονοπωλίων, ευρωπαϊκών, γερμανικών και ελληνικών.

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη Τύπου της ΓΣΕΕ το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η ηγεσία της ΓΣΕΕ στη σημερινή (σ.σ. χτεσινή) της συνέντευξη Τύπου για μια ακόμη φορά υπερασπίστηκε τη στρατηγική που χρόνια ακολουθεί. Ανταγωνιστικότητα - Υγιής επιχειρηματικότητα και ζήτω το εργαλείο της δημοκρατίας, ο κοινωνικός διάλογος που δήθεν δεν αξιοποιήθηκε. Ακόμη, ότι οι μόνοι υπεύθυνοι για τη βαρβαρότητα που ζουν και οι εργαζόμενοι της χώρας μας είναι η Γερμανία και η Μέρκελ.

Καλεί δηλαδή τους εργαζόμενους, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να επιλέξουν στρατόπεδο και καπιταλιστή που θα ισοπεδώνει τη ζωή τους. Κουβέντα δεν είπαν για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και της ΕΕ. Οι εργαζόμενοι έχουν πικρή πείρα από τα αποτελέσματα των κοινωνικών διαλόγων που τσάκισαν τα δικαιώματά τους.

Ο ρόλος της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ είναι επικίνδυνος. Οι εργαζόμενοι τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν από αυτή.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να οργανωθεί στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, να αλλάξει τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα και να παλέψει για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, προετοιμάζοντας την εργατική τάξη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντίστοιχες δραστηριότητες και στη Θράκη(23/4/2017)
Το πρόγραμμα του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ(9/10/2013)
Το ΠΑΜΕ καλεί σε πάλη για κίνημα - «καρφί στο μάτι» της πλουτοκρατίας(22/3/2013)
Σε Ανατ. Μακεδονία - Θράκη(16/7/2010)
Αύριο στην Αλεξανδρούπολη η Αλέκα Παπαρήγα(4/4/2008)
Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη απεργία(24/4/2003)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org