Πέμπτη 21 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Για τα καθήκοντα των μαθητών

Αρχικά θα ήθελα να εκφράσω τη συμφωνία με τις Θέσεις της ΚΕ και να δηλώσω πως θα ασχοληθώ με κάποια μόνο ζητήματα.

Πρώτον, είναι αναμφισβήτητο καθήκον μας, να μελετήσουμε τις αιτίες της κρίσης, να τις κατανοήσουμε και να τις προβάλλουμε δυναμικά στον κόσμο, από κοινού με τις Θέσεις του Κόμματος. Θετική συνέπεια αυτής της προσπάθειας θα είναι η αύξηση και βελτίωση της κομματικής και ΚΝίτικης οικοδόμησης.

Δεύτερον, αναφορικά με τα καθήκοντα των μαθητών -και όχι μόνο- θα πρέπει να παρεμβαίνουμε στην τάξη και να αναδεικνύουμε ιστορικά γεγονότα από ταξική σκοπιά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις στην τάξη, αλλά σίγουρα θα φέρει και αναγνώριση προς το πρόσωπο του κομμουνιστή, τόσο από μαθητές όσο και από καθηγητές. Επίσης είναι μείζονος σημασίας η παρέμβαση των Κνιτών σε αντισοβιετική ή αντί-ΚΚΕ προπαγάνδα, όπως και σε προσπάθειες προώθησης αστικών - οπορτουνιστικών ιδεολογιών από καθηγητές και μαθητές.

Ενα επιπλέον καθήκον μας είναι να ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο, τόσο για να κουβεντιάζουμε τις ανησυχίες του, όσο και για να προβάλλουμε ταυτόχρονα, στοχευμένα και εξειδικευμένα την πολιτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος πάνω σε αυτά τα προβλήματα. Εν συνεχεία θα πρέπει να δίνουμε εικόνα στην Οργάνωση και να συζητάμε με τους Συντρόφους τα διάφορα θέματα. Η συστηματική δουλειά με τον κόσμο, πιστεύω πως θα φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα, της δημιουργίας κύκλου υποστήριξης και της ένταξης στις γραμμές της ΚΝΕ.

Σχετικά με την επαναστατική κατάσταση: Επειδή είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε σύντομα μπροστά σε επαναστατικό αναβρασμό, παρά τις προσπάθειες των αστών να το αποτρέψουν με φιλανθρωπία και ελαφρυντικά μέτρα για τους εξαθλιωμένους, εμείς οι κομμουνιστές οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε γι' αυτή τη στιγμή και την ανάπτυξη πολιτικής δράσης κάτω από αυτές τις συνθήκες. Για να είμαστε ικανοί όμως τότε, πρέπει από σήμερα -ίσως κι από χτες- να προετοιμάζουμε τον κόσμο και το έδαφος της μελλοντικής δράσης μας, για να επιτύχουμε και το βαθύτερο στόχο μας, το Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό.

Τέλος, είναι γνωστό και αναμφισβήτητο το γεγονός, ότι οι αντικειμενικές και υλικές συνθήκες είναι ώριμες για το πέρασμα στο Σοσιαλισμό. Καθήκον κάθε κομμουνιστή λοιπόν, είναι να παλέψει ώστε να ωριμάσουν και οι υποκειμενικές συνθήκες ( λαός). Μόνο έτσι θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί η επανάσταση. Επομένως, είναι σημαντικό, εμείς να μπούμε μπροστά με σκοπό να αναπτυχθεί η πολιτική και συνδικαλιστική δράση της τάξης μας και ο εργαζόμενος λαός να καταλάβει την αναγκαιότητα του αγώνα και της επανάστασης.


Κώστας Παπαλιάκος
ΟΒ Μαθητών Αμαρουσίου - Πεύκης της ΚΝΕ


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org