Σάββατο 16 Μάρτη 2013 - Κυριακή 17 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να μη δημιουργηθούν διόδια στη Μουσθένη Καβάλας

Να μη δημιουργηθούν διόδια στην Εγνατία, στο ύψος του κόμβου της Μουσθένης στην ΠΕ Καβάλας, ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Κόμματος Θ. Κωνσταντινίδης και Ε. Γερασιμίδου και απευθύνεται στον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η πολιτική εκχώρησης οδικών αξόνων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την εγκατάσταση σταθμών διοδίων συνεχίζεται και αυξάνεται. Τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της «Εγνατίας Οδού ΑΕ», που πρόκειται να εγκαταστήσει στο επόμενο διάστημα νέο σταθμό διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, στα όρια του Δήμου Παγγαίου της ΠΕ Καβάλας και ειδικότερα στο ύψος της Δημοτικής Κοινότητας Μουσθένης. Σταθμός ο οποίος έρχεται να προστεθεί σε αυτούς που ήδη λειτουργούν, προκαλώντας σαφή επιβάρυνση στο εισόδημα των κατοίκων της περιοχής.

Οι κάτοικοι, οι φορείς της περιοχής, αλλά και ο ίδιος ο Δήμος Παγγαίου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης της «Εγνατίας Οδού ΑΕ». Πρόσφατα, μάλιστα, πραγματοποίησαν και συμβολική κατάληψη της Εγνατίας Οδού στο ύψος του κόμβου της Μουσθένης.

Είναι πάγια η τακτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων και της σημερινής τρικομματικής ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, που, αφενός φορολογούν το λαό, και αφετέρου, όταν κατασκευάζουν δρόμους, τον βάζουν να τους ξαναπληρώνει από την αρχή διπλά και τριπλά. Είναι η πολιτική του χαρατσώματος του λαού και της υπεράσπισης των συμφερόντων των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων. Παραχώρησαν και εξακολουθούν να παραχωρούν ακόμα και οδικούς άξονες στους μεγαλοεπιχειρηματίες, ώστε να αυξάνουν τα κέρδη τους σε βάρος του λαού.

Επειδή όμως η χρησιμοποίηση του οδικού άξονα πρέπει να γίνεται ελεύθερα από όλους, και επειδή ο λαός ήδη έχει πληρώσει, μέσω της φορολογίας και των τελών, τους αυτοκινητόδρομους αυτούς, δεν μπορεί να του επιβάλλεται το διπλό χαράτσι των διοδίων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός αν προτίθεται η κυβέρνηση:

  • Να ματαιώσει την κατασκευή των διοδίων στο ύψος του κόμβου της Μουσθένης, ακυρώνοντας κάθε αντιλαϊκή συμφωνία που εκχωρεί τους οδικούς άξονες στους ιδιώτες.
  • Να καταργήσει όλα τα διόδια στους οδικούς άξονες όλης της χώρας, ώστε να υπάρχει ελεύθερη διέλευση του λαού».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ