Παρασκευή 15 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ
Εκκρεμούν «τεχνικά ζητήματα» στη δεδομένη σφαγή

Τη διατήρηση του χαρατσιού της ΔΕΗ και το 2013 προανήγγειλε ο Γ. Στουρνάρας

«Σημαντική πρόοδο», αλλά και «εκκρεμή θέματα» για την αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνει η συγκυβέρνηση, διαπιστώνουν με χτεσινή κοινή δήλωσή τους η ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ. Τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών Οργανισμών που συγκροτούν την τρόικα, θα επανέλθουν στην Αθήνα στις αρχές του Απρίλη, προκειμένου να συνεχίσουν τις συνεννοήσεις με τη συγκυβέρνηση και να ολοκληρώσουν τις λεγόμενες «προαπαιτούμενες δράσεις» και τα μέτρα - «ορόσημα» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Τα «εκκρεμή θέματα», σύμφωνα με την ανακοίνωση, απαιτούν «πρόσθετες τεχνικής φύσεως εργασίες», τις οποίες αναμένεται να έχει ολοκληρώσει η συγκυβέρνηση στις αμέσως επόμενες βδομάδες. «Ελλείψεις» εμφανίζονται στα νέα οργανογράμματα του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, με βάση τα οποία θα προχωρήσουν το πρόγραμμα των μαζικών απολύσεων. Στα «ζητήματα» που απομένουν προς διεκπεραίωση, είναι και ο τρόπος για τη μοιρασιά του πακτωλού που προβλέπεται για την «ανακεφαλαιοποίηση» των τραπεζών.

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της Κομισιόν, η εκταμίευση της δόσης (2,8 δισ. ευρώ) που προγραμματίζεται για το Μάρτη μπορεί να γίνει χωρίς να έχει προηγηθεί η αποστολή των κλιμακίων της τρόικας στην Ελλάδα. «Συνολικά το μήνυμα είναι θετικό, αλλά υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει», είπε ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, εκθειάζοντας την πορεία των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Γ. Στουρνάρας, μιλώντας χτες σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, προανήγγειλε τη διατήρηση του χαρατσιού της ΔΕΗ και το 2013, προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία με την τρόικα. Σχολίασε ακόμα πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο «τροποποίησης» του τέλους ακινήτων, και σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το χαράτσι, πρόσθεσε ότι «εξετάζεται να γίνει πιο ήπιο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ