Παρασκευή 15 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ερώτηση για τις πλημμύρες στο Ηραίον Σάμου

Ερώτηση για τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή Ηραίον Σάμου, λόγω έλλειψης των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ. Το κείμενο της Ερώτησης, που υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, Λιάνα Κανέλλη και Σπύρος Χαλβατζής, έχει ως εξής:

«

Η έντονη ξαφνική βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή Ηραίον Σάμου το Σάββατο (9/3/2013) αποκάλυψε, δυστυχώς για άλλη μια φορά, ότι η ζωή και η ασφάλεια των κατοίκων του είναι στο έλεος των όποιων καιρικών φαινομένων. Για πολλοστή φορά, ο συγκεκριμένος οικισμός πλημμυρίζει λόγω ανυπαρξίας κατάλληλων αντιπλημμυρικών έργων και καθαρισμού των ρεμάτων.

Αναδείχτηκε πόσο επικίνδυνες είναι οι επί δεκαετίες τεράστιες ελλείψεις, που υπάρχουν σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, υποδομές, και μηχανισμούς παροχής βοήθειας, καθώς και η εμπορευματοποίηση της γης, η καταστροφή δασών, το κλείσιμο και ο μη καθαρισμός των ρεμάτων. Αναδείχτηκαν οι τεράστιες ευθύνες όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, και της σημερινής, καθώς και της Τοπικής Διοίκησης.

Οι καταστροφές στην αγροτική οδοποιία, στο λιμάνι, στην παραλία, στο ιατρείο, σε κατοικίες, καταστήματα και αυτοκίνητα, ήταν μεγάλες. Η υποβάθμιση σε προσωπικό και μέσα των υπηρεσιών της Δασικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επίσης, είναι μεγάλες και επικίνδυνες και γίνονται έντονα ορατές σε καταστάσεις ανάγκης.

Την ίδια στιγμή, ακολουθείται πολιτική φορολεηλασίας για τα λαϊκά στρώματα, που αναγκάζονται να πληρώνουν και να ξαναπληρώνουν για έργα που γίνονται με γνώμονα το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων και όχι την προστασία των λαϊκών οικογενειών όπως έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Οι καταστροφικές συνέπειες στην περιοχή επιβάλλουν την ανάγκη να ληφθούν χωρίς καθυστέρηση ουσιαστικά μέτρα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. υπουργοί τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

- Την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων από την κακοκαιρία (σπίτια, καλλιέργειες, αυτοκίνητα), στο 100% της αξίας τους.

- Την άμεση αποκατάσταση των υποδομών που καταστράφηκαν (αγροτική οδοποιία, λιμάνι, παραλία, παιδική χαρά, ιατρείο).

- Να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, ώστε να σταματήσουν τα 2 ρέματα να πλημμυρίζουν τον οικισμό κάθε τόσο.

- Τον άμεσο σχεδιασμό αντιπλημμυρικών υποδομών και έργων σε ολόκληρο το νησί με κριτήριο την ασφάλεια του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η οργή να γίνει αλληλεγγύη και αγώνας για ζωή - διεκδίκηση απέναντι στην εγκληματική πολιτική!(2023-09-16 00:00:00.0)
Τεράστια προβλήματα λόγω έλλειψης αναγκαίων υποδομών(2021-10-19 00:00:00.0)
Προχωρούν με βήματα χελώνας(2012-01-21 00:00:00.0)
Πολιτική που «πνίγει» τα λαϊκά νοικοκυριά(2009-09-16 00:00:00.0)
Αθωράκιστη στις πλημμύρες κατά 90%!(2005-10-19 00:00:00.0)
«Πνίγεται» σε κάθε νεροποντή(2005-10-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ