Σάββατο 2 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Του έδειξαν την πόρτα στο «Αιγινήτειο»!

Παρέμβαση έκανε χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων

Παίζουν κυριολεκτικά και προκλητικά με τον πόνο των χρόνια πασχόντων. Ο λόγος για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), τον ΕΟΠΥΥ, τα «δημόσια» νοσοκομεία - επιχειρήσεις που διαμορφώνουν ένα πλέγμα βασανισμού των ασθενών με ανίατες ασθένειες.

Την πόρτα της εξόδου έδειξαν στο νοσοκομείο «Αιγινήτειο» σε έναν 53χρονο ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας επειδή προχθές έληξε η ιατροφαρμακευτική του κάλυψη και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για να ξεκινήσει μια νέα θεραπεία! Τα ΚΕΠΑ του έδωσαν προσωρινή αναπηρική σύνταξη παρότι έχει ποσοστό αναπηρίας 80% και πάσχει από αθεράπευτη εκφυλιστική ασθένεια του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ετσι από τον Αύγουστο του 2012 σταμάτησε η σύνταξή του και προχθές έληξε και το βιβλιάριό του. Στο μεταξύ, η αναμονή για επανεξέταση στα ΚΕΠΑ κατά μέσο όρο φτάνει τους 8 μήνες. Που σημαίνει ότι και με την παράταση που δίνει το ΙΚΑ για ένα μήνα, το πρόβλημα δεν λύνεται.

Χθες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων έκανε παρέμβαση σε υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ απαιτώντας να σφραγιστεί το βιβλιάριο του ασθενή. Ωστόσο, τον παρέπεμψαν σε άλλη υπηρεσία του ΙΚΑ τη Δευτέρα. «Η γραφειοκρατία, η νομοθεσία και το γεγονός ότι τα νοσοκομεία δεν παρέχουν όλες τις υπηρεσίες και δωρεάν, έχει σαν αποτέλεσμα να πηγαίνει πίσω η απαραίτητη θεραπεία», είπε στο «Ρ» ο γιος του, Βασίλης. «Διαρκώς στην αναβολή και άντε να ζήσεις και να τα βγάλεις πέρα. Μένει ο ασθενής, ο ανάπηρος χωρίς δεκάρα τσακιστή για μήνες και χρόνια και δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα να ασχοληθεί με την ασθένειά του. Δεν φτάνει η επιβαρυμένη υγεία τους, φτάνουν να νιώθουν και βάρος παρότι δεν φταίνε σε τίποτα», πρόσθεσε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ