Σάββατο 2 Μάρτη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ

ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ: «Η κυβέρνηση απαλλάσσει από τον ΦΠΑ τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούν εισαγωγές στην Ελλάδα και τις προωθούν σε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή τρίτες χώρες (...) Η τροπολογία κατατέθηκε μία ημέρα πριν από την υπογραφή της συμφωνίας Cosco-HP για τη διακίνηση των εμπορευμάτων της Hewlett-Packard προς την Ευρώπη, μέσω του λιμανιού του Πειραιά..» (από την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).

Η ΕΝΤΟΛΗ: «Το κλειδί βρίσκεται στην (...) αυστηρή αντιμετώπιση της σπατάλης στο Δημόσιο» (από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: «Στο διάστημα 2009 - 2011 η δαπάνη υγείας μειώθηκε κατά 4,4 δισ. ή 19,1% (...) Αν η δαπάνη υγείας καταλήγει σε "άρνηση υπηρεσίας" λόγω και της υποασφάλισης μέσω της ανεργίας μας περιμένει μια "βόμβα νοσηρότητας" στα επόμενα χρόνια» (η καταγραφή στο ΕΘΝΟΣ).

Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ: «Την αδυναμία τους να εφαρμόσουν την υπουργική απόφαση σχετικά με τη διάθεση των φαρμάκων για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών, δηλώνουν τα μέλη της Πανελλήνιας Ενωσης Ιδιωτικών Κλινικών, με επιστολή τους προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τα φάρμακα αυτά ως σήμερα χορηγούνται από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ (...) Με την υπουργική απόφαση, καθίσταται υποχρεωτική η χορήγηση των φαρμάκων αυτών, υψηλού κόστους, από τα φαρμακεία των ιδιωτικών κλινικών» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ: «Η επιστροφή στην βικτοριανή εποχή και τα μυθιστορήματα του Καρόλου Ντίκενς δεν ήταν τελικά υπερβολές "αριστερών" κρατικών ινστιτούτων. Σύμφωνα με τον Guardian εκατομμύρια φτωχοί κάτοικοι σε λαϊκές συνοικίες όλης της χώρας θα επιβαρυνθούν με 247 λίρες το "κεφάλι" από φόρους που θα αναγκαστούν να τους βάλουν οι δήμοι για να κρατηθούν στη ζωή (...) Σε μια Αγγλία όπου το ταξικό χάσμα θυμίζει όλο και περισσότερο το 19ο αιώνα» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ