Σάββατο 2 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Στο μάτι» επιχειρηματιών τα πανεπιστημιακά δάση

Σε βάρος της εκπαίδευσης των φοιτητών αλλά και της προστασίας των δασών θα αποβεί η άδικη και προβληματική ένταξη του Ταμείου Διοίκησης Πανεπιστημιακών Δασών σε μια εταιρεία διαχείρισης των οικονομικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου τονίζοντας ότι το εν λόγω Ταμείο έχει ερευνητικό και εκπαιδευτικό σκοπό και διαχειρίζεται το δάσος Περτουλίου και Ταξιάρχη Χαλκιδικής για την πρακτική άσκηση των φοιτητών. Ζήτησε να μην προχωρήσει η προβληματική συγχώνευση γιατί, όπως είπε, θα είναι σε βάρος της εκπαίδευσης και της προστασίας των δασών σε μια περίοδο που αυτά έχουν μπει στο μάτι διάφορων επιχειρηματικών ομίλων.

Απαντώντας ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Παπαθεοδώρου είπε ότι η συγχώνευση προωθείται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ανέφερε ότι θα υπάρξει περαιτέρω ανάλυση και επεξεργασία του θέματος.

Το πανεπιστήμιο, είπε, έχει τη νομή των δύο δασών και ως εκ τούτου το ερευνητικό έργο θα συνεχίσει κανονικά και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα αφού και οι δύο φορείς είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ