Σάββατο 2 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρέμβαση του ΚΚΕ για το πάρκο «Τρίτση»

Eίναι τέτοιο το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στα όρια των Δήμων Καματερού - Ιλίου - Αγίων Αναργύρων που πριν λίγο καιρό έφτασε στο σημείο να διακοπεί η ηλεκτροδότησή του.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής ζητώντας τη λήψη μέτρων για την αναβάθμιση του πάρκου αφού η σημερινή κατάσταση εγκατάλειψής τους δημιουργεί εκτός των άλλων κινδύνους για τη βιοποικιλότητα του πάρκου αλλά και για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Ο βουλευτής τόνισε ότι η εγκατάλειψη του πάρκου δεν είναι τυχαία αλλά αποτέλεσμα μιας συστηματικής υποβάθμισης προκειμένου να προχωρήσει η περαιτέρω εμπορευματοποίησή του και η λογική της ανταποδοτικότητας, η οποία αντιμετωπίζει το περιβάλλον σαν πηγή κερδοφορίας.

Αυτό που απαιτείται, συνέχισε, είναι η έκτακτη χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες του πάρκου και στη συνέχεια η επαρκής χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη λειτουργία, συντήρηση και τη φύλαξη του πάρκου.

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Καλαφάτης είπε ότι η συγχώνευση του φορέα διαχείρισης του πάρκου «Τρίτση» στον μητροπολιτικό φορέα ανάπλασης είναι ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα. Την ερχόμενη Δευτέρα, είπε, θα συνεδριάσει το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο για να δρομολογήσει την επίλυση των άμεσων προβλημάτων, με πρώτο στόχο την πληρωμή των οφειλών προς τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ, καθώς και προς τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Παρεμβαίνοντας ο Σπ. Χαλβατζής είπε στον υπουργό ότι επιβάλλεται η αναβάθμιση του πάρκου για να γίνει μια όαση για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας, για να τονίσει χαρακτηριστικά: «Υποβαθμίζεται συνεχώς η ζωή των εργαζομένων, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, απολύσεις και ανεργία. Ας μη δυσκολεύουμε και άλλο τη ζωή τους με την επιβάρυνση του περιβάλλοντος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ