Σάββατο 2 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΙΛΚΙΣ
Προσαγωγές μελών της ΚΝΕ

Συνεχίζονται τα κρούσματα παρεμπόδισης και ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας. Το βράδυ της Πέμπτης, 3 μέλη της ΚΝΕ προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς, επειδή προπαγάνδιζαν εκδηλώσεις της Οργάνωσης (τοποθετούσαν πανό για μια εκδήλωση που γίνεται σήμερα). Αστυνομικοί τούς έπιασαν και τους οδήγησαν στο ΑΤ, όπου ενώ έγινε εξακρίβωση στοιχείων, οι αστυνομικοί συνέχιζαν να ζητούν να μάθουν προσωπικά τους δεδομένα (πού μένουν, κ.λπ.), αλλά και στοιχεία για την Οργάνωση της ΚΝΕ (πόσα μέλη έχει κ.λπ.). Οι νεολαίοι της ΚΝΕ, τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από δυναμική παρέμβαση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Με ανακοίνωσή τους, οι Οργανώσεις Κιλκίς της ΚΝΕ, καταγγέλλουν τη νέα προκλητική αστυνομική ενέργεια που έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες ανάλογες συλλήψεις και παραπομπές στον εισαγγελέα, μελών της ΚΝΕ, με την αιτιολογία της προπαγάνδισης εκδηλώσεων της οργάνωσης.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Τους ενοχλεί η πρωτοπόρα δράση των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η αλύγιστη στάση και δράση τους κόντρα στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς του αστικού κράτους τους. Οσο και να πασχίζουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ δεν μπορούν να τους φοβερίσουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ