Παρασκευή 1 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Αγωνιστικό κάλεσμα στο λαό της Αθήνας

Την Τρίτη 5 Μάρτη, στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Βάθης, το πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο

Eurokinissi

Κάλεσμα στους μικρομεσαίους αγρότες όλης της χώρας, στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να πάρουν, μαζικά, μέρος στο πανελλαδικό, παναγροτικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί, την Τρίτη, 5 Μάρτη, στη 1 μετά το μεσημέρι, στην πλατεία Βάθης, στην Αθήνα, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα επισημαίνει: «Η Συντονιστή Επιτροπή των μπλόκων απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους αγρότες της χώρας να πάρουν μέρος στο παναγροτικό συλλαλητήριο, στην Αθήνα, στις 5 Μάρτη, στη 1 μ.μ., στην πλατεία Βάθης, που είναι συνέχεια του σκληρού αγώνα που, επί 30 μερόνυχτα, δώσαμε στα μπλόκα.

Καλούμε και το λαό της Αθήνας, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους , τους μικροεπαγγελματίες και τους μαγαζάτορες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμμετάσχουν, μαζικά, στο συλλαλητήριο, για να συμπαραταχθούν με την αγροτιά στη μάχη που δίνει για την επιβίωσή της.

Για να συνεχιστεί η αγωνιστική, λαϊκή συμπαράταξη που εκφράστηκε με μαζικό και δυναμικό τρόπο στα μπλόκα κι είναι ό,τι πιο σημαντικό κατακτήσαμε σε τούτη η μάχη, καθώς μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό για τη συνέχεια και την προοπτική της λαϊκής πάλης.

Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα των πόλεων συνειδητοποιούν ότι ο αγώνας μας να κρατήσουμε τα χωράφια μας, να μπορούμε να τα καλλιεργούμε και να παράγουμε, να ζούμε από τη δουλειά μας, δεν αφορά μόνο εμάς τους αγρότες. Αφορά όλο το φτωχό λαό μας. Γιατί εμείς είμαστε που μπορούμε - αν μας αφήσουν - να παράγουμε φτηνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του λαού μας.

Αυτό, στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης που απειλεί τους φτωχούς κατοίκους των πόλεων με πείνα και εξαθλίωση, είναι πολύ σημαντικό να διασφαλιστεί. Αλλά, δεν πρόκειται να διασφαλιστεί αν «φύγουμε από τη μέση», αν ξεκληριστούμε οι μικρομεσαίοι αγρότες και η υπόθεση της διατροφής και της ένδυσης του ελληνικού λαού περάσει, εξολοκλήρου, στα χέρια των πολυεθνικών των τροφίμων.

Η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, όπως, πολύ καθαρά, φάνηκε και στη διάρκεια της μεγάλης αγροτικής κινητοποίησης, παραμένει ακλόνητη κι αδιαπραγμάτευτη στην εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που οδηγεί στον αφανισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς, για να περάσει η γη και η αγροτική παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών.

Και με την άρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας, απέδειξε, στην πράξη, ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου να διασφαλίσει φτηνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που ζουν στις πόλεις, αλλά μόνο για το πώς θα αυξηθούν τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλίων, που λυμαίνονται την αγροτική οικονομία, κερδοσκοπώντας, ασύστολα, σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών.

Αυτή την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική παλεύουμε να ανατρέψουμε, προβάλλοντας ως προοπτική μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Κι έχουμε, πλέον, σιγουρευτεί πως δεν μπορούμε μόνοι μας, αλλά χρειάζεται μια ισχυρή λαϊκή, αγωνιστική συμμαχία που να μπορεί να το επιβάλλει».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ