Παρασκευή 1 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Θέλουν να σιωπήσουν οι αγωνιστικές φωνές μέσα στα σχολεία

Καταγγελία της Νομαρχιακής Οργάνωσης Κεντρικού - Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ

Την επιχείρηση τρομοκράτησης μαθητή μέλους της ΚΝΕ από τη Διεύθυνση και μερίδα καθηγητών του 18ου ΓΕΛ Τούμπας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Οργάνωση Κεντρικού - Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Οπως αναφέρει, η Διεύθυνση απείλησε με κυρώσεις και αποβολή, το μαθητή επειδή χτες διακινούσε στους συμμαθητές του την έκτακτη έκδοση του «Οδηγητή» που βγήκε ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά και τους καλούσε να γυρίσουν την πλάτη στη μαστούρα και τη ναρκωκουλτούρα, να παλέψουν για μια κοινωνία απαλλαγμένη από ναρκωτικά.

Η Διεύθυνση και ορισμένοι καθηγητές του σχολείου, είχαν «ενοχληθεί» όταν παραμονές της απεργίας στις 20/2, ο νεολαίος της ΚΝΕ καλούσε τους συμμαθητές του να συμμετέχουν, μαζί με τους εργαζόμενους γονείς τους, τους ανέργους, τους αγωνιστές καθηγητές.

Το ΝΣ Κεντρικού - Ανατολικού Τομέα της ΚΝΕ σημειώνει ότι στόχος αυτής της επιχείρησης τρομοκράτησης είναι να σιωπήσει η αγωνιστική φωνή μέσα στο σχολείο. Καταγγέλλει όσους, εκπαιδευτικούς επιχειρούν να εφαρμόσουν το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης και διαπαιδαγωγούν τους μαθητές έτσι ώστε να μάθουν να ζουν με το βούρδουλα για να μην σηκώσουν κεφάλι ποτέ.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Εχουμε εμπειρία και ξέρουμε πώς θα τους αντιμετωπίσουμε όλους αυτούς. Η πρόσφατη απεργία όπου ενωμένοι σαν μια γροθιά εργάτες, αγρότες και φοιτητές έσπασαν στην πράξη την αστυνομοκρατία στο μπλόκο της Νίκαιας επιβεβαίωσε αυτό που πολλές φορές η ιστορία έχει δείξει. Οτι δηλαδή το λαϊκό κίνημα όταν είναι μαζικό και σωστά προσανατολισμένο δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, μπορεί να σμπαραλιάσει κατασταλτικούς και άλλους, μηχανισμούς και να προωθήσει τη στρατηγική του». Και τέλος καλεί «όλους τους μαθητές που είναι παιδιά από εργατικές και λαϊκές οικογένειες, που βλέπουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους και δεν θέλουν να ζήσουν μια ζωή κόλαση, να πάρουν θέση στο πλευρό του συμμαθητή τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ