Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ετοιμότητα μπροστά στα νέα καθήκοντα

Με πλούσια συμπεράσματα και πολύτιμη εμπειρία ολοκληρώθηκε η Συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής Οργάνωσης Φωκίδας. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την ομόφωνη υπερψήφιση των θέσεων της ΚΕ, με την εκλογή της νέας ΝΕ και των αντιπροσώπων στη Συνδιάσκεψη του παραπάνω οργάνου.

Στη συζήτηση καταγράφηκε η αποφασιστικότητα να μπουν στη ζωή οι αποφάσεις και τα καθήκοντα που θα προκύψουν από το 19ο Συνέδριο. Μεταφέρθηκε εμπειρία από χώρους δουλειάς, από τη δουλειά στα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο, από τη δουλειά που γίνεται στα χωριά, χωρίς βέβαια να υποτιμούνται δυσκολίες που σχετίζονται με την επίθεση που δέχεται το Κόμμα και το ταξικό εργατικό κίνημα, σε συνθήκες επίδρασης στη συνείδηση του λαού πολλών αντιδραστικών ιδεολογημάτων.

Ο προβληματισμός και η συζήτηση που αναπτύχθηκε, αφορούσαν κυρίως τη λαϊκή συμμαχία, τη συμβολή της ΚΟ στη συγκρότηση λαϊκών επιτροπών σαν φύτρα της, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα δυναμώσουν και θα ισχυροποιηθούν οι συσπειρώσεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ. Πώς θα συμβάλει η ΚΟ ώστε να ζωντανέψει και να γίνει πιο αποτελεσματική η δουλειά των σωματείων, του Εργατικού Κέντρου, της ΕΛΜΕ, όπου την πλειοψηφία έχουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Μεταφέρθηκε η εμπειρία της δράσης του προηγούμενου διαστήματος στη βάση της οποίας εντοπίστηκαν αδυναμίες και μπήκε ο σχεδιασμός για τη δουλειά μπροστά στα σύνθετα καθήκοντα που τίθενται για όλο το Κόμμα. Συζητήθηκε ακόμα πιο έντονα η ανάγκη και με πρακτικά μέτρα να υπάρχει προσανατολισμός οικοδόμησης σε μια σειρά χώρους στρατηγικής σημασίας για το Κόμμα, η δουλειά που πρέπει να γίνει σε μεταλλεία, ιδιωτικούς υπαλλήλους και στη νεολαία που και στην περιοχή μαστίζεται από την ανεργία.

Επισημάνθηκε η μεγαλύτερη ανάγκη προσανατολισμού των εδαφικών οργανώσεων στη δουλειά στην εργατική τάξη. Αναδείχτηκαν καθυστερήσεις του προηγούμενου διαστήματος στη δουλειά με τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, ενώ κουβεντιάστηκε η αναγκαιότητα ευρύτερης και πιο βαθιάς ιδεολογικοπολιτικής δουλειάς σε οπαδούς και φίλους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ