Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Στο δρόμο για τη μόρφωση που αξίζει στα παιδιά

Κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις και αποκλεισμούς δρόμων σήμερα σε Αθήνα, Πειραιά, Κεφαλονιά

Με κινητοποιήσεις κατά τόπους ταυτόχρονα στις 2 το μεσημέρι συνεχίζεται σήμερα το διήμερο πολύμορφης δράσης, καταγγελίας και διεκδίκησης του μορφωτικού δικαιώματος των παιδιών στο οποίο έχει καλέσει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας. Απαιτώντας:

-- Να καλυφθούν εδώ και τώρα τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

-- Καμία σύμπτυξη τμημάτων, καμία συγχώνευση σχολείου.

-- 15 μαθητές ανά τμήμα για νηπιαγωγεία, Α' και Β' δημοτικού και 20 μαθητές ανά τμήμα στις υπόλοιπες τάξεις.

-- Να δοθεί εδώ και τώρα ένα μικρογεύμα σε κάθε μαθητή, σε όλα τα σχολεία. Ειδική μέριμνα για πλήρη σίτιση σε όλους τους μικρούς μαθητές άνεργων οικογενειών με ευθύνη του κράτους.

-- Αμεσα μέτρα συντήρησης και βελτίωσης των σχολικών κτιρίων.

Χτες, σε Αθήνα και Πειραιά έγιναν εξορμήσεις ενημέρωσης σε σχολεία και γειτονιές, σε πολυκαταστήματα και δημαρχεία, με ανακοινώσεις της ΑΣΓΜΕ, ενώσεων και συλλόγων γονέων που εξειδίκευαν τα μεγάλα προβλήματα των σχολείων στις περιοχές τους και απηύθυναν κάλεσμα αγώνα.

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι προγραμματίζονται οι εξής κινητοποιήσεις:

-- Οι Ενώσεις Βορείων, Ανατολικών, Νοτίων Συνοικιών και οι Ενώσεις 1ης, 2ης, 3ης, 4ης, 7ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθήνας πραγματοποιούν κινητοποίηση στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας. Συμμετέχουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας «Ρόζα Ιμβρίωτη» (Βύρωνας - Καισαριανή), «Μ. Παπαμαύρος» (Ηλιούπολη), «Θουκυδίδης» (Αργυρούπολη - Ελληνικό - Αλιμος), Π. Φαλήρου και η Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.

-- Οι Ενώσεις της 5ης και 6ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθήνας, Γαλατσίου, Μεταμόφωσης, Ν. Ηρακλείου και Ν. Ιωνίας συγκεντρώνονται στη συμβολή των οδών Γαλατσίου και Πατησίων. Μαζί τους και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σωκράτης» (Μενιδίου κ.ά.) και «Γ. Σεφέρης» (Νέα Ιωνία - Ηράκλειο - Μεταμόρφωση) και η Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας.

-- Οι Ενώσεις Γονέων Δυτικών Συνοικιών και Ελευσίνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», Α' και Γ' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής στη στάση του μετρό «Αγιος Αντώνιος».

-- Στον Πειραιά, το ραντεβού έχει δοθεί στην πλατεία Κοραή. Συμμετέχουν και στηρίζουν την κινητοποίηση οι Ενώσεις 2ου, 4ου και 5ου Διαμερίσματος Πειραιά, οι Ενώσεις Γονέων Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Νίκαιας - Ρέντη, Κορυδαλλού, Περάματος, η ΕΛΜΕ Πειραιά, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σαλαμίνας, Κερατσινίου - Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», «Η Πρόοδος», «Ρήγας Φεραίος».

-- Επίσης, στην Κεφαλονιά η ΕΛΜΕ και οι Ενώσεις Γονέων Αργοστολίου και Λιβαθούς καλούν σήμερα σε συγκέντρωση στην πρώην Νομαρχία στις 12 το μεσημέρι.

Στο κάλεσμα έχουν επίσης ανταποκριθεί και στηρίζουν την κινητοποίηση η Ομοσπονδία και η Ενωση Γονέων Λάρισας, οι ΕΛΜΕ Α' και Γ' Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Α' Αιτωλοακαρνανίας, Β' Δωδεκανήσου, Σερρών, Κεφαλονιάς, Ικαρίας.

Η ΑΣΓΜΕ χαιρετίζει τις Ενώσεις και Ομοσπονδίες Γονέων που αποδέχτηκαν το κάλεσμα και με δημιουργικό τρόπο κλείνουν αγωνιστικά ραντεβού στους δρόμους, στις περιφέρειες, στις γειτονιές και κάνουν την απόγνωση δύναμη αγώνα! Χαιρετίζει επίσης τα δεκάδες Σωματεία των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δίνουν το χέρι της κοινής δράσης με τους εργαζόμενους γονείς για τα δικαιώματα στη μόρφωση των μαθητών τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ