Σάββατο 23 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
Βρώμικο παιχνίδι σε βάρος της αγωνιζόμενης αγροτιάς

Βρώμικο παιχνίδι σε βάρος της αγωνιζόμενης αγροτιάς παίζει η τρικομματική κυβέρνηση με τη βοήθεια των εκπροσώπων του λεγόμενου Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών. Πρόκειται για μια ομάδα που κινείται στη ρότα των συμβιβασμένων διοικήσεων ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ και η οποία διάλεξε το ρόλο του βολικού συνομιλητή απέναντι στην αντιαγροτική πολιτική του μνημονίου και της ΚΑΠ.

Χτες ο πρωθυπουργός βρήκε λίγο χρόνο για να τους συναντήσει στο Μαξίμου, καθαρά για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων. Το ίδιο έκανε χτες το μεσημέρι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. (Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν συναντήθηκαν με τη Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων παρά το γεγονός ότι τους τέθηκε το αίτημα).

Το πρωί χτες τους υποδέχτηκε ο υπουργός Εργασίας, ενώ στις 3.20 μ.μ. ξεκίνησε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Χαρακόπουλο και τους εκπροσώπους του «Πανελλαδικού». Το αποτέλεσμα ήταν ένα μεγάλο τίποτα. Μια επιτροπή που θα εξετάσει το θέμα του φτηνού αγροτικού πετρελαίου, προέκυψε από τη σύσκεψη. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε: «Μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα συστήσει Επιτροπή αμέσως, με συμμετοχή αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων από τα δυο υπουργεία, προκειμένου να μελετηθεί η δυνατότητα θέσπισης αγροτικού πετρελαίου κίνησης με μειωμένη φορολόγηση και με ταυτοποίηση δεδομένων για κάθε αγρότη σε αντικατάσταση του σημερινού συστήματος επιστροφής φόρου. Η Επιτροπή θα θέσει τα συμπεράσματά της σε διαβούλευση με τους εκπροσώπους των αγροτών με σκοπό να διαμορφωθεί η τελική πρόταση προς την κυβέρνηση». Καλά κρασιά δηλαδή...

Πάντως, στο πλαίσιο της δημιουργίας επικοινωνιακών εντυπώσεων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε χτες ότι την ερχόμενη βδομάδα θα καταβληθεί το ένα τμήμα της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης, ύψους 80 εκατ. ευρώ.

Βεβαίως, το μόνο που τηρεί με ευλάβεια η κυβέρνηση είναι η πολιτική χαρατσώματος, φτώχειας και ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών. Και όλες οι συναντήσεις που έγιναν χτες είχαν βασικό σκοπό να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα για να προδιαγραφούν τα αποτελέσματα της καθοριστικής συνάντησης τη Δευτέρα των εκπροσώπων των 35 μπλόκων της χώρας με το υπουργικό κλιμάκιο, σε βάρος της αγωνιζόμενης αγροτιάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ