Σάββατο 23 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι επιλεκτικές «ευαισθησίες» της ΔΑΚΕ

Γρηγοριάδης Κώστας

Στη Συνέλευση της Ολομέλειας των προέδρων της ΔΟΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ δήλωσε ότι... δε διαφωνεί να βγουν ψηφίσματα αλληλεγγύης και για τους ναυτεργάτες και για τους αγρότες, αρκεί να βγει ψήφισμα και για τους απολυμένους του «Ριζοσπάστη». Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από εκπροσώπους της συγκεκριμένης παράταξης, απ' το ν' αναπαράγει τη λογική του κόμματος που εκπροσωπεί. Η ΔΑΚΕ, που δεν έχει να επιδείξει ...περγαμηνές στην αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων, τώρα ...ευαισθητοποιήθηκε.

Απάντηση έδωσε με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, τονίζοντας: «Την ώρα που συνδικαλιστές σέρνονται στα δικαστήρια, απεργίες βγαίνουν παράνομες, η κυβέρνηση προσπαθεί και διά νόμου να τις απαγορέψει, οι συνάδελφοί μας δε βγάζουν το μήνα και ζουν τη φτώχεια στο πετσί τους, η εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ στρέφει τα πυρά της ενάντια στο ταξικό κίνημα, το οποίο είναι το μόνο που στις σημερινές συνθήκες δίνει ελπίδα και προοπτική στους αγώνες.

Στρέφει τα πυρά της ενάντια στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, τη μόνη εφημερίδα που προβάλλει τους αγώνες του ταξικού κινήματος. Ταυτίζει, δηλαδή, τις αστικές εφημερίδες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τα μονοπώλια στον κλάδο των ΜΜΕ, όπου ο εργασιακός μεσαίωνας ζει και βασιλεύει και τα οποία σχεδιασμένα χτυπάνε τους αγώνες της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, σχεδιασμένα αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και προπαγανδίζουν τα αστικά ιδεολογήματα, με μία κομματική εφημερίδα που προσπαθεί να αφυπνίσει, να οργανώσει και να ξεσηκώσει τους εργαζόμενους».


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ