Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Συμφωνίες ενός δισ. δολαρίων

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ - ΑΒΑΝΑ.--

«Απολύτως επιτυχής» η επίσημη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ στη Βραζιλία στο πλαίσιο των εργασιών χτες της 6ης Συνόδου της Επιτροπής Συνεργασίας της Βραζιλίας και της Ρωσίας, καθώς σειρά συμφωνιών που υπογράφηκαν μεταξύ των δύο χωρών ενισχύουν ακόμη τις διμερείς σχέσεις και βέβαια τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων από τις δύο χώρες.

Η πλέον σημαντική συμφωνία, μεταξύ της ομοσπονδιακής υπηρεσίας για την στρατιωτική τεχνική συνεργασία της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Υπουργείο Αμυνας της Βραζιλίας, αφορά το μνημόνιο αμοιβαίας συνεννόησης για τη συνεργασία στον τομέα της αντιαεροπορικής άμυνας και περιλαμβάνει επίσης τη μελλοντική αγορά εκ μέρους της Βραζιλίας των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Igla-S και των αντιαεροπορικών πυραυλικών οπλικών συστημάτων Pantsir-S1. Συμφωνία που ανέρχεται σε τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Επίσης, οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμφωνίες στον τομέα της Παιδείας και της επιστήμης, για συνεργασία στην εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος «Επιστήμη δίχως σύνορα». Επιτεύχθηκε η συμφωνία στον τομέα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, όπως επίσης υπογράφηκε το μνημόνιο αλληλοκατανόησης και συνεργασίας στον τομέα των τρόπων διοίκησης και της κληρονομιάς των ολυμπιακών και παραολυμπιακών αγώνων και παγκοσμίων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου της FIFA.

Στο μεταξύ χτες ο Ρώσος πρωθυπουργός θα άρχισε 2ήμερη επίσκεψη στην Κούβα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ